Lähdössä talvilomalle? Tee tämä renkaille

Kesäkumeihin on vielä matkaa, mutta talvirenkaitakaan ei kannata jättää oman onnensa nojaan. Nyt on keskitalven rengashuollon aika.

Tässä kohtaa talvea vetorenkaat ovat jo kuluneet vapaasti pyöriviä renkaita enemmän. Varsinkin paljon ajavien kannattaakin vaihtaa renkaiden paikkoja.

– Kun siirretään eturenkaat taakse ja takarenkaat eteen, saadaan tasattua nastarasitusta sekä etu- ja taka-akselien pitoeroja, sanoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Renkaiden ilmanpaineet on hyvä tarkastaa kolmen viikon välein. Pakattaessa autoa reissuun kannattaa huomioida, että painavampi kuorma vaatii korkeammat ilmanpaineet. Myös pakkanen laskee ilmanpaineita noin 0,1 baria/-10 astetta. Mittaa ilmanpaineet aina kylmistä renkaista ennen ajoon lähtemistä. Talvirenkaisiin kannattaa asettaa 0,2 bar (20 kPa) kesärengassuositusta korkeampi ilmanpaine.

– Suurimmat terävät kivet on syytä kaivella renkaiden kuvioista. Ja toki pulttien kireys kannattaa kokeilla. Pultit höltyvät renkaiden vaihdon jälkeen noin parinsadan kilometrin matkalla, joten jos nyt vaihdat renkaiden paikkaa ja suuntaat pitemmälle talvilomareissulle, pultit kannattaa kiristää uudestaan jo ennen määränpäätä, Morri muistuttaa.

Lähde: Nokia Renkaat

Lue myös:

    Uusimmat