Mainos

Lahdessa evakuoitu perhe: "Tilanne hoidettu hyvin ja rauhallisesti"

Lahden Sopenkorvessa asuvalle perhelle herätys tuli tänä aamuna noin neljän aikaan, kun pelastuslaitos koputti ovella. Perhettä kehotettiin poistumaan asunnosta  ja ottamaan myös lemmikit mukaan.

Lahdessa on evakuoitu yhteensä kymmeniä ihmisiä kahdesta kerrostalosta lähellä sattuneen täysperävaunullisen rekan rikkihappovuodon vuoksi. Hämeen tilannekeskuksen ylikonstaapelin Antti Reijulan mukaan ajoneuvon lastina on tonneittain rikkihappoa. 

- Tilanne hoidettiin tosi hienosti ja rauhallisesti. Menimme aluksi lähelle tuotuihin busseihin, joissa otettiin tiedot ylös. Saimme lähteä sitten muualle odottelemaan, mutta siitä piti ilmoittaa pelastusmiehille, perheen äiti kertoo MTV Uutisille.

Äiti sanoi, ettei juurikaan ehtinyt säikähtää tilannetta.

- Onneksi lapsi on jo sen verran iso, että hänelle pystyi jo selittämään tilannetta, äiti kertaa.

Evakuoitavia asukkaita on viety myös Hennalan kasarmialueelle paikalle tilatuilla linja-autoilla. Kukaan ei ole loukkaantunut.  

Äiti sanoo, ettei tiedä vielä, koska he pääsevät palaamaan kotiin.

Niin ikään omasta kodistaan evakuoitu Eija Honkanen kertoi päättäneensä lähteä töihin hieman aikaisemmin, kun poistumiskäsky tuli. 

- Sanottiin, että pelastuslaitos alkaa tyhjentää rekkaa, kun talo on saatu tyhjennettyä.

Valtatie 12 on poikki molempiin suuntiin Lahden kohdalla. Täysperävaunullinen kuorma-auto ajoi Hämeenlinnantietä, kun kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ja se törmäsi kahteen isoon puuhun. Kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.  

1:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.