Lahden piiritys päättyi – aseistautunut poliisi selvitteli tilannetta moottorisahan ja poliisikoiran kanssa

3:29
MTV Uutiset seurasi piiritystä paikalla.

Lahden Patomäessä tänään tapahtunut piiritystilanne on nyt ohi, kertoo Hämeen poliisilaitos Twitterissä. Poliisi on ottanut epäillyn kiinni, eikä kiinniottotilanteessa poliisin mukaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii tapausta ja tiedottaa lisää vielä tänään.

Poliisi kertoi aiemmin, että asuintalossa Patomäessä oli yksi aseistautunut henkilö. Piiritystilanne alkoi epäillyn esittämistä uhkauksista. Lähitienoo oli pitkään eristettynä, ja alueen läheisyydessä oli lentokielto. Alueella oli paljon aseistautuneita ja suojautuneita poliiseja sekä kaksi ensihoidon ambulanssia luotiliivein suojautuneine henkilökuntineen.

Eristetyllä omakotitaloalueella tilanne tarkkaili tuntien ajan MTV Uutisten toimittaja Leo Jaakkonen. Piiritys kesti lähes kymmenen tuntia.

Hänellä ei ollut suoraa näköyhteyttä tapahtumapaikalle, mutta poliisin on nähty käyneen paikalla useita kertoja, muun muassa poliisikoiralla, ampuma-aseilla ja moottorisahalla varustautuneena.

Jaakkosen käsityksen mukaan kyseessä oli jonkinlainen neuvottelutilanne, mutta hän ei tiedä, tuliko epäilty talosta omasta tahdostaan vai rynnäkön seurauksena.

– En tiedä, mitä keinoja on käytetty, hän kertoo.

Jaakkosen havaintojen mukaan epäilty talutettiin poliisimaijan takatilaan, jossa luotiliivein varustautunut lääkärihenkilökunta kävi tarkistamassa tämän voinnin ennen maijan poistumista paikalta.

Jaakkonen sai paikalla todistaa, kuinka osa ihmisistä oli eristetyllä alueella jumissa kodeissaan ja vastaavasti osa ihmisistä ei päässyt eristyksen ulkopuolelta kotiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja