MTV seuraa: Piiritystilanne jatkuu, aseistautuneen miehen talolle menty moottorisahan kanssa, yksi sivullinen pääsi ajamaan eristetylle alueelle

2:51

Poliisin piiritystilanne Lahden Patomäessä rivitaloalueella jatkuu, tiedottaa Hämeen poliisilaitos Twitterissä. Poliisi pyytää sivullisia välttämään alueella liikkumista.

Poliisi kertoi puolilta päivin Twitterissä, että eristetyssä asuintalossa on yksi aseistautunut ihminen eikä muita. Paikalla on poliisin mukaan 10 partiota.

MTV Uutisten paikalle saapuneen toimittajan mukaan paikalle tuotiin iltapäivällä myös panssariajoneuvo sekä useita muiden viranomaisten ajoneuvoja. Alue on eristetty noin 100–200 metrin matkalla.

– Alueen metsissäkin on aseistautuneita poliiseja kykkimässä, MTV Uutisten toimittaja Leo Jaakkonen kuvailee piiritystä.

Poliisin mukaan tilanteesta ei aiheudu välitöntä vaaraa ulkopuolisille. 

MTV Uutisten Jaakkosen mukaan poliisi on lähestynyt aseistautuneen henkilön taloa myös moottorisaha kädessään.

Iltapäivällä tapahtui myös erikoinen välikohtaus, kun mahdollisesti eristetyllä alueella asuva nainen pääsi ajamaan alueelle, ja poliisi antoi naisen jäädä, minne olikaan menossa.

Patomäki on asuinalue, joka sijaitsee Launeen kaupunginosassa Lahden keskustan eteläpuolella. Alueella on enimmäkseen omakotitaloja.

Poliisi poisti alueelle tulleita paikalta

Poliisi pyysi sivullisia välttämään Lokinkadulla sijaitsevan tapahtumapaikan läheistä aluetta. Poliisi on joutunut poistamaan alueelta paikalle tulleita ihmisiä.

Poliisi julisti alueelle lentokiellon kilometrin säteelle Lokinkadusta. Poliisin mukaan paikalla parveilee yhä paljon ihmisiä, ja poliisi joutui poistamaan yhden median edustajan eristetyltä alueelta.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lokinkatu ja sen lähitienoota on eristettynä. Lehden paikalla olevan toimittajan mukaan paikalla on kaksi ensihoidon yksikköä. Lisäksi paikalla on nähty luotiliivein varustautunut lääkäri.

Poliisi kertoi operaation alkamisesta aamulla Twitterissä.

Poliisi kertoi hieman ennen yhtä iltapäivällä, että tilanne piiritystilanne alkoi aamuyöstä ennen viittä epäillyn henkilön suusanallisista uhkauksista.

– Aamupäivän tapahtumien perusteella henkilöä ei toistaiseksi ole syytä epäillä törkeistä rikoksista, poliisi twiittaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.