MTV Lahdessa: Piiritystilanne jatkunut jo tuntitolkulla, naapuri ihmeissään järeistä toimista – "Mitään tällaista ei ole aiemmin sattunut 40 vuoden aikanani täällä"

4:31
Piiritystilanne jatkuu Lahdessa – MTV seuraa tilannetta paikalla

Poliisin piiritystilanne Lahden Patomäessä rivitaloalueella on jatkunut jo aamuviidestä alkaen. Poliisi on eristänyt alueen, jossa aseistautunut mies on lukittautunut yhteen asuntoon.

MTV Uutiset Live on tapahtumapaikalla, jossa tilanne on aamun aktiivisimpien tuntien jälkeen rauhoittunut.

– Talon edustalla on tasaisin välein käynyt poliiseja, äsken yksi koiran kanssa ja aiemmin toinen jonkinlainen astalo kädessään, MTV Uutisten toimittaja Leo Jaakkonen kertoo.

Alueen maine on aiemmin ollut hyvin rauhallinen.

– Tapasin rouvan, joka on asunut 40 vuotta tässä aivan eristetyn alueen ulkopuolella. Hänen mukaansa mitään tällaista ei ole aiemmin sattunut, MTV Uutisten Jaakkonen kuvailee paikan päältä.

Järeä varustus

Vaikka tilanne näyttää eristetyn alueen laidalla pari sataa metriä talolta ulospäin rauhalliselta, on poliisi varustautunut järeästi. Paikalla on 10 partiota, karhuryhmän edustajia, ja yllä on luotiliivejä, myös pelastustyöntekijöillä. Alueelle on annettu lentokielto ja Hämeen poliisi on kehottanut Twitterissä välttämään liikkumista alueella.

– Paikalle on silti kokoontunut useita uteliaita. Yksi median edustajakin jouduttiin poistamaan paikalta. Jotkut koululaiset kertoivat käyneensä kuvaamassa eristetyn alueen ympäriltä, Jaakkonen jatkaa.

Jaakkosen mukaan juuri nyt kello 14 iltapäivällä ei näytä siltä, että tilanne olisi hetkeen ratkeamassa. Pitkää päivää tehneet poliisitkin pitivät lounas- ja kahvitaukoaan.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.