Lähde: Valtteri Bottakselle kovan luokan haastaja – McLarenin ja Mercedeksen sopimus siirtää superlupauksen Hopeanuolen suojiin

Mercedeksen ja McLarenin viikonloppuna julkaisema sopimus vuoden 2021 moottoritoimituksista tarkoittaa samalla, että McLarenin 18-vuotias kuskilupaus Lando Norris siirtyy Mercedeksen kuskiohjelmaan, uutisoi italialaislehti AutoMoto.

Norris on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan vakuuttavalla työtä F1-sarjassa. McLaren on piristynyt viime kausiinsa verrattuna huomattavasti, ja uusi moottorisopimus lupaa tiimille myös valoisaa tulevaisuutta.

Italialaislehden mukaan moottorisopimuksen taustalla on kuskin isä Adam Norris, jonka sijoitusyhtiö Horatio Investments on ollut välittämässä neuvotteluita.

Näin ollen Norris siirtyy manageroitavaksi Mercedekselle, joka hiljattain luopui suurena lupauksena pitämästään Esteban Oconista ranskalaisen tehtyä Renault'n kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Oconin lähdön jälkeen Mercedekselle jäi vaje nuorista lupaavista kuljettajista. Jäljellä oli enää oikeastaan vain Williamsilla ajava George Russell.

Mercedeksellä on nykyisen kuskikaksikkonsa Lewis Hamiltonin (34 vuotta) ja Valtteri Bottaksen (30) vanhetessa mietittävä seuraavaa liikettään.

Bottaksella on sopimus Mercedeksen kanssa kaudesta 2020. Hänen paikkansa tiimissä oli tänä kesänä vakavasti uhattuna yhtiön miettiessä Oconia paikan täyttäjäksi.

Lue myös:

    Uusimmat