Lääkisopiskelijat riisuutuivat uutta kandikalenteria varten: "Ei anatomian esittely oikein onnistu vaatteet päällä"

0:29

Tampereen yliopiston lääketieteellisen kolmannen vuosikurssin opiskelijat ovat riisuneet päällysvaatteensa uutta kandikalenteria varten hyvän tarkoituksen takia. Kalenterin tuotoilla tuetaan vammaisurheilua.

Tamperelaiset tulevat lääkärit ovat riisuneet vaatteensa uutta kandikalenteria varten. Perinteisestä poika- tai tyttökalenterista ei kuitenkaan ole kyse, vaan opiskelijat esittelevät kuvissa lihaksiaan.

– Kalenterin ideana on se, että se yhdistää kurssilaisille kaksi rakasta asiaa, urheilun ja anatomian. Kalenterissa onkin käsin piirretty kuvien päälle lihakset, jotta voi nähdä ihan käytännössä, millaista anatomia on, kuvaa toinen kalenteriprojektin järjestäjistä, lääketieteen opiskelija Christian Starck.

Vuosikalenterin jokaisen kuukauden kohdalla on kuvattu opiskelijoita lempilajiensa parissa sekä nostettu esiin tärkeitä lihaksia piirrosten muodossa. Kuvissa ollaan muun muassa kuntosalilla, juoksuradalla, tanssisalissa kuin jäähallilla.

"Jokaiselle jotakin"

Starck kuvailee kuvausprosessia rennoksi. Vähäpukeisuus yhdistettynä esimerkiksi jäähallin kylmyyteen aiheutti ajoittain myös koomisia tilanteita.

– Ei anatomian esittely oikein onnistu vaatteet päällä, Starck naurahtaa.

Kalenterin myyntitulojen avulla rahoitetaan kurssitoimintaa sekä hyväntekeväisyyttä. Puolet kalenterin tuotoista lahjoitetaan Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:lle. Opiskelijat valitsivat kohteen itse.

Hyvän tarkoituksen takia myös kalenteriin löytyi Starckin mukaan helposti vapaaehtoisia, kaikki halukkaat pääsivät mukaan.

– Tämä on passeli lahja ihan näin joulunkin lähestyessä. Kalenteri tarjoaa jokaiselle jotakin, Starck kertoo, kun häneltä kysytään, miksi kalenteri kannattaa ostaa.

Tampereen lääketieteellisten opiskelijoiden vuosittainen hyväntekeväisyyskalenteri on jo vuosittainen perinne. Joka vuosi on julkaistu hiukan erilaisia kalentereita.

Katso kalenterin kuvia alta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja