Lääkärit neuvoivat irrottamaan koomapotilaan koneista, mutta oma äiti ei luovuttanut – seitsemän kuukauden jälkeen tapahtui jotain ihmeellistä

Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen:"Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta" 6:35
Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen: "Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta"

Yhdysvaltalainen nainen vajosi koomaan syyskuussa 2018. Äiti taisteli aikuisen lapsensa puolesta, ja lopulta kamppailu tuotti tulosta.

Ohiossa asuva Kertisha Brabson, 31, heräsi koomasta seitsemän kuukauden jälkeen, kertoo CBS. Tuon ajan Kertishan äiti, Kertease Williams, oli taistellut tyttärensä elämän puolesta.

Kerteasen mukaan lääkärit olivat kutsuneet hänen tytärtään aivokuolleeksi ja halunneet irrottaa tämän elämää ylläpitävistä koneista. Äiti kuitenkin päätti taistella Kertishan puolesta, jolla itsellään on kaksi pientä lasta.

– Minulla ei ole lääkäritaustaa. En ole käynyt kouluja, mutta kun kyseessä on oma lapsesi, teet kaiken mahdollisen tuodaksesi hänet takaisin, Kertease sanoo CBS:n mukaan.

Vaipui koomaan omituisen käyttäytymisen jälkeen

Ennen koomaan vajoamista Kertisha oli käyttäytynyt oudosti. Hän kurotteli asioita, joita ei ollut olemassa, puhui järjettömiä ja tanssi kuin olisi konsertissa. Lopulta Kertisha sai sairauskohtauksen ja menetti tajuntansa seitsemäksi kuukaudeksi.

Kertishalla diagnosoitiin NMDA-reseptorivasta-aineiden aiheuttama aivotulehdus, jossa elimistö taistelee omia aivosolujaan vastaan.

Nyt lääkäri on toiveikas tulevaisuudesta

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lääkärit olivat pessimistisiä Kertishan toipumisen suhteen, mutta oma äiti ei. Kertease sai tyttärensä hoitoon Ohion yliopistolliseen sairaalaan, jossa lääkäritiimi hoiti Kertishaa neljän kuukauden ajan. Huhtikuussa 2019 Kertisha heräsi.

Kertisha luuli edelleen elävänsä syyskuuta 2018. Hän kertoo kysyneensä sairaanhoitajalta, tietääkö hänen äitinsä tyttärensä tilasta.

Kertisha kotiutui, ja hänen lääkärinsä on toiveikas sen suhteen, että kolmekymppinen nainen voi elää terveen ja normaalin elämän.

Lähde: CBS

Lue myös:

    Uusimmat