Lääkärit luulivat paniikkikohtaukseksi – nainen menehtyi vesikauhuun koiranpennun pureman vuoksi

6:40
Koska influenssarokote kannattaa ottaa? Keskustelu vuodelta 2018.

65-vuotias nainen alkoi oireilla koiran purtua häntä, mutta oikean diagnoosin saaminen kesti liian kauan.

Virginialaisnainen menehtyi vesikauhuun sen jälkeen, kun häntä puri koiranpentu. Purema sattui joogaretriitillä Intiassa.

Nainen menehtyi jo toukokuussa 2017, mutta hänestä julkaistiin vasta tapausraportti The Centers for Disease Control and Prevention -julkaisussa.

Alkoi kokea kipua kädessään

65-vuotias nainen alkoi oireilla kivuliaasti kuuden viikon kuluttua puremasta. Hän meni lääkäriin ja valitti kipua oikeassa kädessään. Naisella diagnosoitiin hermoon vaikuttava rannekanavaoireyhtymä.

Ahdistus diagnosoitiin paniikkikohtaukseksi

Vain päivien kuluttua nainen palasi lääkäriin. Hän kärsi unettomuudesta, ahdistuksesta ja hengästyneisyydestä ja myös pelkäsi jonkinlaista myrkytystilaa.

Tila kuitenkin diagnosoitiin paniikkikohtaukseksi. Nainen sai rauhoittavaa lääkettä ja poistui, mutta palasi lähes välittömästi, koska koki autoon mennessään klaustrofobista tunnetta. Hän kuitenkin sai vain lisää rauhoittavia.

Oireet jatkuivat. Nainen palautui sairaalaan ambulanssilla seuraavana päivänä.

Nainen kuoli hoidosta huolimatta

Sairaalassa havaittiin, että hän haukkoi henkeä yrittäessään juoda vettä; tässä vaiheessa epäilykset heräsivät, ja henkilökunta tiedusteli naisen perheeltä, onko hän ollut kontaktissa eläinten kanssa.

Kävi ilmi, että naisella on rabies eli vesikauhu. Häntä ei voitu pelastaa. Tapauksen vuoksi yli 200 henkilöä altistui taudille ja 72 piti hoitaa rabieksen varalta.

Raportin julkaissut CDC huomauttaa, että ennen matkaa mahdolliselle riskialueelle matkaajan kannattaisi ottaa rabiesrokote. Se korostaa raportissaan myös nopean diagnosoinnin tärkeyttä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja