Lääkäri todisti: Sydänvaivat tai huumeet eivät tappaneet Floydia poliisin käsiin

Lääkäri todisti: Sydänvaivat tai huumeet eivät tappaneet Floydia poliisin käsiin 1:15
Katso tältä videolta kuolinsyytutkijan ja patologin lausunnot oikeudenkäynnissä.

Pidätystilanteessa kuolleen mustan miehen George Floydin ensisijainen kuolinsyy eivät olleet huumeet tai sydänvaivat, sanoo oikeudenkäynnissä todistanut, Floydin ruumiinavauksen tehnyt lääkäri Minneapolisissa.

Andrew Bakerin mukaan ensisijainen kuolinsyy oli niskasta painaminen. Vaikka Floydin sydän oli lievästi laajentunut ja hän oli käyttänyt huumeita, niitä ei piirikunnan johtavana kuolinsyyntutkijana toimivan Bakerin mukaan voida pitää suoranaisina kuolinsyinä.

Myös toinen oikeudenkäynnissä todistanut patologi Lindsey Thomas todisti Floydin kuoleman johtuneen niskasta ja rinnasta painamisen seurauksena syntyneestä hapenpuutteesta.

Floyd kuoli toukokuussa, kun valkoinen poliisi Derek Chauvin painoi häntä niskasta polvella yli yhdeksän minuutin ajan. Chauvinia syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, josta hän voi saada 40 vuoden tuomion.

Floydin kuolemaa seurasivat laajat mielenosoitukset Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan.

George Floydin pidätyksestä on nyt julkaistu virallista vartalokamerakuvaa – video paljastaa uusia yksityiskohtia kuolemaan johtaneesta tapauksesta 5:47

Video: George Floydin pidätyksestä julkaistiin virallista vartalokamerakuvaa elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat