Lääkäri pelasti miehen hengen lennolla – kehitti välineistön pillistä ja happinaamarista: "Tämä kaveri on legenda"

Lääkäri Zhang Hong päätyi pelastamaan hengen lennolla. Sosiaalisessa mediassa alkoi pian kiertää video, jolla hän kokoaa kekseliästä "hengenpelastuslaitettaan". 

Potilaan henki lennolla pelastui neuvokkaan lääkärin ansiosta. Zhang Hong oli lentämässä Kiinan Guangzhousta Yhdysvaltain New Yorkiin, kun hän sai tietää, että samalla lennolla on sairas mies, kertoo Independent.

Miehellä oli ollut mennessä eturauhasen liikakasvua, ja hän alkoi lennon aikana kokea turvotusta ja kovaa kipua. Miehen rakko ei tyhjentynyt. Lentoa oli kuitenkin vielä kuutisen tuntia jäljellä.

"Hengen pelastaminen on lääkärin vaisto"

Zhang päätti auttaa. Hän kehitti pillistä, happinaamarin putkesta ja ruiskusta katetrin, jolla yritti helpottaa painetta miehen rakossa.

Kun ruisku osoittautui liian kapeaksi, Zhang ei hätääntynyt. Sen sijaan hän imi virtsaa ulos pillin kautta.

– En ajatellut sitä paljoakaan. Hengen pelastaminen on lääkärin vaisto, mies kommentoi.

Zhang poisti miehen rakosta 800 milliä virtsaa.

– Jos emme olisi reagoineet tilanteeseen ajoissa, potilaan henki olisi vaarantunut, Zhang kertoi haastattelussa.

Zhangin toiminta levisi sosiaaliseen mediaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Antakaa tälle lääkärille palkinto"

Sosiaalisessa mediassa alkoi pian kiertää video, jolla lääkäri kokoaa "hengenpelastuslaitettaan". Käyttäjät ovatkin ihailleet Zhongin toimintaa.

– Sinä, upea lääkäri, olet prinssi tavallisten miesten keskuudessa. Potilaasi ja hänen perheensä ovat epäilemättä niin kiitollisia, ettei heillä ole sanoja kuvaamaan tätä, Marla Brumbaugh ihailee Twitterissä.

– Uskomaton teko! Tämä kaveri on legenda, nimimerkki David kehuu.

– Antakaa tälle lääkärille palkinto siitä, että hän pelasti tämän miesparan hengen lennolla. Uskomatonta, hän on sankari. Tohtori, teen kunniaa teille. Olette omistautunut henkien pelastamiselle, Dee Sue kirjoittaa.

Lähteet: Independent.co.uk, Reuters, Twitter 

Lue myös:

    Uusimmat