Lääkäri amputoi väärän varpaan – mies menetti lopulta toisen jalkansa

Ei herkille: Mies menetti molemmat jalkansa otettuaan nokoset autossaan 0:51
Ei herkille! Will menetti molemmat jalkansa otettuaan nokoset autossaan

Johnin piti menettää pelkkä varvas, mutta sairaalassa sattuneen virheen vuoksi häneltä amputoitiin toinen jalka lähes kokonaan.

John R. Killinger Jr.,menetti varpaansa. Tämän jälkeen mies menetti lopulta suuren osan jalastaan – kiitos lääkärin virheen.

Amerikkalainen John, 54, on nyt haastanut lääkärinsä oikeuteen kahden vuoden takaisista tapahtumista, kertoo mainelainen uutissivusto Bangor Daily News.

Leikkauksessa tapahtui moka

John saapui vuonna 2017 ensiapuun oikeassa jalassa olevan tulehduksen vuoksi. Varvas päädyttiin lopulta amputoimaan.

Seuraavana päivänä John vietiin leikkaukseen. Siellä kuitenkin amputoitiin vasemman jalan varvas oikean jalan varpaan sijaan. Virhe havaittiin vasta leikkauksen jälkeen.

Oikean jalan varvas amputoitiin hieman myöhemmin.

Menetti toisen jalan

Kun John oli toipumassa leikkauksesta, hänen vasen jalkansakin tulehtui. Oikeuteen toimitettujen dokumenttien mukaan mies myös mursi molempien jalkojensa jäljellä olevat varpaat. Murtumiin johtanutta tilannetta ei Bangor Daily Newsissä selitetä.

Johnin vammat johtivat siihen, että hänen vasemman jalkansa kaikki varpaat piti amputoida. Sekään ei riittänyt: mies menetti lopulta koko vasemman jalkansa polven alapuolelta.

Lääkäri myöntänyt amputointivirheen

Johnin mukaan lääkäri ei ollut tarpeeksi huolellinen turvallisuusprotokollan kanssa. Protokollan avulla varmistetaan, että kirurgisella tiimillä on tiedossaan oikea leikkausalue.

Lääkäri on myöntänyt väärän varpaan amputoinnin, mutta kiistää aiheuttaneensa toisen jalan amputointiin johtaneet komplikaatiot.

Tapaus edennee oikeuteen aikaisintaan vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat