Laadukasta "roskaruokaa" – 8 ruokatrendiä vuodelle 2014

Ruoka-alan trendejä luotaavan The Food People -ryhmän tekemän katsauksen mukaan alle listatut trendit korostuvat muita voimakkaammin vuonna 2014.

1. Rajojen rikkominen

Perinteiset rajat ruokakulttuurissa alkavat rikkoutua. Keittiöissä yhdistetään reippaasti suolaista ja makeaa. Eri maiden perinteisiä ruokia fuusioidaan estotta toisiinsa. Ruokaa voi nauttia missä vain ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

2. Yksinkertaisuus

Yksinkertaiset ja luonnolliset maut ovat muodissa. Tällaista ruokaa tarjoaa erityisesti skandinaavinen keittiö. Vähemmän on enemmän!

3. Sijainti

Paikallinen ruoka on kovassa huudossa. Nautiskelijat arvostavat läheltä tuotua ruokaa. Ympäristön ja paikallisten vuodenaikojen tuomat vivahteet ovat ruokakulttuurista innostuneiden makuun.

4. Luonto

Ruoan ulkonäkö, raaka-aineet ja makumaailma ottavat vaikutteita kotoisasta puutarhasta ja maaseudun peltomaisemista. Raakaruoka on myös muodissa.

5. Tietoisuus ruoan alkuperästä

Vastuullisuus näkyy ruoanlaitossa. Kuluttajat haluavat tietää, mistä ruoka on kotoisin ja missä olosuhteissa se on tuotettu.

6. Terveellisyys

Ruoan terveysvaikutukset kiinnostavat. Erityisesti terveellinen fine dining -ruokailu on nousussa.

7. Nostalgia

Menneestä otetaan inspiraatiota ja se yhdistetään moderniin ruokailuun uudella tulkinnalla. Perinteisiä ruokalajeja arvostetaan. Perinneruokien valmistaminen leikkisällä asenteella on muodissa.

8. Riskien ottaminen

Erityisesti katuruokakulttuuri on saanut viime aikoina ihan uutta energiaa. Nyt uskalletaan ottaa riskejä ja tarjota myös esimerkiksi korkealuokkaista ”roskaruokaa”.

Teksti: Nita Makkonen, nita.makkonen(@)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat