La Liga -pelaajat ryntäsivät joukolla FIFA-turnaukseen – kommentaattorin heitolle hämmästyttävä vastaanotto

Koronaviruspandemia voi pysäyttää nurmella pelattavan jalkapallon, mutta e-urheilun saralla pelit jatkuvat. Espanjassa pyörä on lähtenyt pyörimään voimalla, ja pelaaja jokaisesta La Liga -joukkueesta on nyt osallistumassa FIFA 20 -turnaukseen seuraansa edustaen.

Suosittu espanjalainen e-urheilukommentaattori Ibai Llanos järjesti viime sunnuntaina FIFA 20 -pelissä jo Sevillan derbyn, jossa ottivat yhteen Sevillan puolustaja Sergio Reguilon ja Real Betisin hyökkääjä Borja Iglesias. Ottelua seurasi Twitch-suoratoistopalvelussa 62 000 silmäparia.

Llanos sai tästä idean: hän kysyi Twitterissä, olisiko ihmisillä kiinnostusta katsoa hänen järjestämäänsä FIFA-turnausta, jossa pelaaja joka La Liga -joukkueesta edustaisi seuraansa.

– Twiittasin asiasta ilman että minulla oli mitään erityistä mielessä. Sopimuksia ei ollut kenenkään, yritysten tai seurojen, kanssa, Llanos kertoi El Pais -lehdelle.

Llanos hämmästyi vastaanotosta: sekä fanit että jalkapalloilijat itse olivat innostuneita.

– Tunnissa yli puolet joukkueista oli ilmoittautunut. Toivon 12:ta tai ehkä 14:ää.

La Ligassa on kaikkiaan 20 joukkuetta, ja lopulta joka joukkueesta saatiin pelaaja osallistumaan turnaukseen. Mukana on FC Barcelonan Sergi Roberton, Real Madridin Marco Asension ja Atletico Madridin Marcos Llorenten kaltaisia tunnettuja pelimiehiä.

Ottelut pelataan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, ja ne näytetään Llanoksen Twitch-kanavalla.

– Jalkapalloilijat pelaavat nyt paljon enemmän FIFAa. He haluavat aina voittaa, heillä on kilpailullinen geeni. He tietävät, että tämä turnaus tulee merkitsemään paljon. Heidän faninsa tulevat katsomaan sitä eivätkä halua häviötä.

Suoratoiston tuottamat tulot aiotaan Llanoksen mukaan lahjoittaa eteenpäin.

– Tämä on mahdollisuus tehdä jotain hienoa koronaviruksen suhteen ja auttaa lääkintähenkilöstöä.

Turnaukseen osallistuvat seuraavat pelaajat: Sergi Roberto (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Sergio Reguilon (Sevilla), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Jason (Getafe), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Carlos Soler (Valencia), Manu Morlanes (Villarreal), Jose Antonio Martinez (Granada), Gorka Guruzeta (Athletic Bilbao), Ruben Garcia (Osasuna), Borja Iglesias (Real Betis), Carlos Clerc (Levante), Lucas Perez (Alaves), Pedro Porro (Valladolid), Edu Exposito (Eibar), Kevin Vazquez (Celta Vigo), Alejandro Pozo (Mallorca), Aitor Ruibal (Leganes) ja Adri Embarba (Espanyol).

Lue myös:

    Uusimmat