Kyyti Kimi Räikkösen helikopterissa sai verisen käänteen – "Joku luulee Kimin lyöneen minua nuijalla päähän"

Kimi Räikkösen ystävällinen ele oli kääntyä erikoiseksi katastrofiksi kymmenkunta vuotta sitten Japanissa, muistelee Heikki Kulta kirjassaan Iceman – Kimin matkassa.

Kulta muistelee kirjassa vuoden 2006 Japanin osakilpailua, joka ajettiin Suzukassa.

Paikan päällä Japanissa ollut Kulta paini tuolloin pahojen logististen ongelmien parissa. Kullan piti palata kisan jälkeen maanantaiaamuna takaisin Suomeen, mutta siirtymä Suzukasta Osakaan tuotti tuskaa. 

– Varsinkin kisan jälkeen sunnuntai-iltana tiet ovat täpötäynnä ja ruuhkien purkautuminen vie tuntikausia.

– Sitten tulin varikolle, jossa menin jossain kohtaa kahville McLarenille. Kimi sattui olemaan juuri vapaana ja kerroin hänelle pulmistani päästä Osakaan. Hän ehdotti ykskantaan, että miksen lähtisi hänen kanssaan, Kulta kirjoittaa.

Räikkönen oli tilannut illaksi helikopterikuljetuksen, jossa oli vielä tilaa. 

Ystävällinen ele meinasi kuitenkin kääntyä katastrofiksi.

Kulta kuvailee sitä, kuinka hän odotti Räikköstä kisan jälkeen.

– Poistuimme varikolta aika rivakasti. Kimi varoitti, että helikopteriin kiivetään varsinaista haipakkaa. Pysähtyä ei saanut, koska paikka kuhisi faneja, jotka odottivat idoliaan.

– Siinä kunniakujassa sitten painelin Kimin perässä. Helikopteriin piti nousta jyrkät portaat ja sitten vain sisään siihen hämärään tilaan. Kimi meni edellä ja minä perässä, kunnes pamautin pääni kipeästi johonkin terävään katossa. Istahdin Kimin viereen takapenkille ja tunsin, että hiukset päälaelta olivat ihan märät. Kun kiroilin, Kimi kysyi, miten kävi. Sanoin, että löin pääni, ja Kimi pyysi pilottia sytyttämään valon. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kullan päähän oli tullut vekki, josta pursusi verta. Helikopterin pilotti tarjosi Kullalle huivin, jolla hän painoi päätään.

– Nousimme ilmaan, ja reilussa puolessa tunnissa Osakan valomeri näkyi jo. Jatkoimme lentokentälle viiden tähden hotelliin, jonka katolle laskeuduimme. Kapusimme alas helikopterista, ja siinä valaistuksessa näin, että valkoinen silkkihuivi oli muuttunut punaiseksi verestä.

Haaveri sai Kullan pohtimaan sitä, mitä kävisi, kun hän astuisi verisenä ulos helikopterista.

– Vitsailin, että jos joku meidät näkee, meidän uskotaan varmaan tapelleen verissä päin keskenämme. Kenties joku luulee Kimin lyöneen minua nuijalla päähän.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Iceman – Kimin matkassa (Readme).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja