Kimi Räikkösen juhannusjuopottelu johti Mercedes-pomon avunpyyntöön, hätiin hälytetty suomalaistoimittaja yllätettiin täysin: "Sellaista elettä en tosiaankaan osannut odottaa"

Median tietoisuuteen levinneet Kimi Räikkösen riehakkaat juhannusjuhlat saivat Mercedes-pomo Norbert Haugin pyytämään Heikki Kullalta apua, kokenut suomalaistoimittaja kertoo kirjassaan Iceman – Kimin matkassa.

Kaudella 2003 Räikkönen taisteli McLarenillaan tiiviisti maailmanmestaruudesta. Mestaruustaistoa varjosti kuitenkin Seiska-lehden uutinen Räikkösen railakkaista juhannusjuhlista, kun suomalaistähti oli kompuroinut humalapäissään huvijahdin kannella.

McLarenin kanssa tiivistä yhteistyötä tuolloin tehnyt Mercedes oli pitänyt asiasta mediahiljaisuutta, minkä vuoksi saksalaismedia Bild oli menettänyt malttinsa ja uhannut lytätä Räikkösen ja Mercedes-johdon tylysti. Apuun hälytettiin kuitenkin kokenut F1-toimittaja Heikki Kulta, joka sai Ranskan kisaviikonlopun yhteydessä kutsun Mercedeksen urheilujohtaja Norbert Haugin pakeille.

– Säikähdin aika lailla, kun juuri viikkoa aiemmin olin kritisoinut jutuissani melkoisesti Mercedeksen moottoririkkoa. Odotinkin, että Haug halusi ryöpyttää minut niistä lehtijutuista. Kyse oli kuitenkin ihan muusta, Kulta muistelee kirjassaan.

Haug halusi Kullan kuitenkin puhuvan Bild-toimittajien kanssa aiheesta ja selventävän suomalaisten juhannuskulttuuria. Kulta teki työtä käskettyä ja kertoi saksalaisille juhannuksen olevan Suomessa juhla, jolloin lähes kaikki suomalaiset ovat humalassa. Kulta puolusteli puheenvuorossaan myös Räikköstä.

Seuraavana päivänä Bild oli kuitenkin julkaissut jutun otsikolla "Ryyppäsikö Kimi itsensä ulos MM-taistosta?". Lehti kirjoitti Räikkösen juhannussekoiluista käyttäen myös Kullan taustoitusta suomalaisesta juhannuksesta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kulta uskoi vain pahentaneensa Mercedeksen tilannetta ja pelkäsi Haugin reaktiota, kun hänet sunnuntaiaamuna haettiin jälleen Haugin luokse. Kulta odotti saavansa kovan ripityksen, mutta joutui jälleen yllättymään.

– Norbert levitti kätensä ja halasi minua karhumaisesti. Sellaista elettä en tosiaankaan osannut odottaa. Samalla lailla olin nähnyt Norbertin rutistavan vain Mika Häkkistä mestaruuden jälkeen.

– Hämmästykseni vain kasvoi, kun Haug kiitteli minun pelastaneen, mitä pelastettavissa oli. Mestaamisen sijasta hänen mielestään juttu tarjoili ymmärrystä nuoren miehen sensaatiokäytöksestä. Kiitokset tuntuivat yltäkylläisiltä, Kulta muistelee.

Lainaukset ovat Heikki Kullan kirjoittamasta kirjasta Iceman – Kimin matkassa (Readme).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja