Kyy puri Ähtärin uhanalaista pikkupandaa: Sitten alkoi tuntien pelastusoperaatio, katso kuvat

Panda vietiin pureman huomaamisen jälkeen eläinklinikalle, jossa sille aloitettiin useamman tunnin kestänyt nesteytys.

Ähtärin eläinpuistossa pikkupanda on selvinnyt kyyn puremasta. Eläinpuiston mukaan pikkupandanaaras Phoenixia puri kyy viime viikon perjantaina.

– Iltaruokintakierroksella ollut hoitaja huomasi käärmeen pikkupandojen tarhassa, kyy oli selkeästi jo ottanut yhteen pikkupandan kanssa, sanotaan eläinpuiston tiedotteessa.

Panda vietiin pureman huomaamisen jälkeen eläinklinikalle, jossa sille aloitettiin useamman tunnin kestänyt nesteytys. Samassa yhteydessä pikkupandalle tehtiin terveystarkastus ja sen yhteydessä hammashuolto.

– Nukutus on aina eläimille, niin kuin ihmisillekin, merkittävä operaatio, jota harvoin joutuu toteuttamaan, joten varsinkin eläinpuiston eläinten kohdalla nukutuksen aikana pyritään ottamaan kaikki hyöty niin sanotusti irti ja mahdollisuuksien mukaan tekemään myös muita toimenpiteitä, eläinpuisto kertoo.

Terveystarkastuksessa Phoenixin todettiin olevan ikäänsä nähden hyvässä kunnossa, ja se pääsikin klinikalta pois jo myöhään samana iltana. Sen jälkeen se vietti vielä useamman päivän Ähtärin eläinpuiston sairastilassa tarkkailussa kaiken varalta.

Nyt pikkupanda on jo päässyt takaisin omaan tarhaansa. Siellä Phoenixia odotteli sen pari Pablo.

Pikkupanda on erittäin uhanalainen laji. Noin 3–6 kiloa painava pikkupanda tunnetaan myös nimellä kultapanda. Luonnossa niitä elää noin 10  000 yksilöä. Siellä niitä uhkaa esimerkiksi salametsästys ja niiden luonnollisen, metsäisen elinympäristön kaupungistuminen.

Ravinnokseen pikkupandat popsivat enimmäkseen bambua. Myös ruoho, juuret, hedelmät ja hyönteiset maittavat.

Lue myös:

    Uusimmat