Kysely: Suomalaiset suhtautuvat metsästykseen myönteisemmin kuin ennen – sudet jakavat mielipiteitä

Suomalaisten suhtautuminen metsästykseen on aiempaa myönteisempää, käy ilmi Suomen riistakeskuksen teettämästä kyselystä.

Kyselyn perusteella 66 prosenttia suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti tai melko myönteisesti. Kielteisesti tai melko kielteisesti metsästykseen suhtautuu kymmenen prosenttia.

Viisi vuotta sitten toteutetussa vastaavassa kyselyssä myönteisesti tai melko myönteisesti metsästykseen suhtautui 61 prosenttia suomalaisista. Kielteisesti tai melko kielteisesti suhtautuvia oli tuolloin 13 prosenttia.

Suomalaisten suhtautuminen metsästystä kohtaan on tutkimuksen perusteella muuttunut selvästi myönteisemmäksi vuosikymmenten saatossa. Kun tutkimus tehtiin ensimmäistä kertaa vuonna 1986, myönteisesti tai melko myönteisesti metsästykseen suhtautui 48 prosenttia suomalaisista. Kielteisesti tai melko kielteisesti suhtautuvia oli tuolloin 31 prosenttia.

Sudet jakavat mielipiteitä

Tutkimuksessa kartoitettiin edelliskerran tapaan myös suomalaisten suhtautumista suurpetoihin. Tuloksista käy ilmi, että esimerkiksi susien salametsästykseen suhtaudutaan entistä kielteisemmin. Salametsästystä ei hyväksytä missään päin Suomea. Kuitenkin puolet haastatelluista oli sitä mieltä, että pihapiiriin tulleen suurpedon saa tappaa.

Susien määrä jakaa kyselyn perusteella mielipiteitä. Erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa susien määrää pidetään liian suurena.

Haastateltujen kokema pelko karhua ja sutta kohtaan ei ole muuttunut. Puolet vastaa pelkäävänsä sekä karhua että sutta.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kokevat, ettei metsästys vaaranna riistaeläinkantoja.

Kyselyn perusteella suomalaisilla näyttää olevan varsin kattavasti jonkinlainen yhteys metsästykseen. Ainoastaan 16 prosentilla haastatelluista ei ole minkäänlaista tarttumapintaa metsästykseen.

Taloustutkimuksen tekemää tutkimusta varten haastateltiin hieman yli tuhatta suomalaista huhti-toukokuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja