Kysely: Näin kesä vaikuttaa suomalaisten ihoon

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, miten kesä vaikuttaa heidän ihoonsa. Reilu enemmistö, jopa yli 60 prosenttia vastaajista, kertoi kesän parantavan ihon kuntoa ja kaunistavan ihoa.

MTV Lifestyle selvitti, miten kesä vaikuttaa suomalaisten ihoon. Kyselyyn tuli vastauksia 447 kappaletta. Jopa 63 prosenttia vastaajista, eli 281 vastaajaa kertoi kesän vaikuttavan postiivisesti ihoon.

"Kesä tekee ihostasi kauniin. Kesää lukuunottamatta minulla on käsivarsissa ihottumaa, pieniä näppylöitä, jotka häviävät kun rusketun. Rusketun melko helposti, ja mielestäni näytän melkein eri ihmiseltä, kun iho on ruskettunut. Lisäksi kesällä saan mielestäni vähemmän finnejä ynnä muita sellaisia kasvoihini", kommentoi 26-vuotias nainen.

"Talvisin iho kuivaa tosi paljon, kesäisin ei", kertoo 28-vuotias nainen.

Atopian oireet helpottuvat, näppylät lisääntyvät

Noin 16 prosenttia vastaajista sen sijaan kertoi, ettei kesä vaikuta erityisemmin ihoon. Saimme kommentteja myös siitä, että kesä vaikuttaa samaan aikaan ihon kuntoon niin negatiivisesti kuin positiivisesti.

"Iho tuntuu kimmoisammalta ja terveemmältä kesäisin, lievä atooppinen ihottuma ei vaivaa. Mutta jos on ollut ”liian pitkään” aurinkoista, kuten tänä kesänä, saan helposti aurinkoihottumaa naamaan ja käsiin, erityisesti kämmeniin", kertoo 37-vuotias nainen.

”Tuntuu, että kesällä iho kuivuu ja väsyy auringossa herkemmin. Toisaalta, olen atoopikko, ja ihoni on kuiva ympäri vuoden. Positiivista on se, kun kesä tuo edes hieman väriä ja pisamia muuten niin vaaleaan ihooni”, sanoo 29-vuotias nainen.

"Ihoni on lakananvalkoinen ja pysyy sellaisena kesälläkin – ellei sitten pääse palamaan. Kesä vaikuttaakin oikuttelevaan ihooni kaksijakoisesti: yhtäältä atopian oireet helpottavat, mutta toisaalta aurinko ja hikoilu aiheuttavat herkkään ihooni näppylöitä, asiaa kommentoi 27-vuotias nainen.

21 prosenttia vastaajista ilmoitti kesän pahentavan ihonsa kuntoa. Iho palaa helposti ja kesäaika altistaa näppylöille ja ihottumille. 

"Ihoni kärsii kesästä. Saan herkästi aurinkoihottumaa, ja palan todella helposti. Hikoilu aiheuttaa minulle myös jonkun verran näppylöitä. Hakeudun mielelläni kesäisin varjoon, ja usein yksinkertaisesti yritän myös pysytellä sisätiloissa.", kertoo 27-vuotias nainen.

Lue myös:

    Uusimmat