Kyseenalaisista pidätyksistä kuvatut videot näyttävät, kuinka naamioituneet viranomaiset nappaavat mielenosoittajia kadulta: "Tämä ei ole se Amerikka, jonka haluamme"

Naamioituneet viranomaiset kaappaavat mielenosoittajia 1:50
Näin naamioituneet viranomaiset nappasivat mielenosoittajan kadulta.

Videot “Trumpin armeijan” tekemistä kyseenalaisista kiinniotoista leviävät sosiaalisessa mediassa, kertoo CNN

Yllä olevalla videolla näkyy yksi liittovaltion raskaasti aseistettujen joukkojen tekemä kiinniottotilanne. Joukot ottavat miehen kiinni ja kuljettavat tämän hallitusti ajoneuvoon, jolla mies kuljetetaan pois paikalta. 

Katso videolta hurjalta näyttävä kiinniottotilanne!

Liittovaltion joukkojen tekemät pidätykset ovat saaneet aikaan väkivaltaisuuksia. Mielenosoittajat haluavat poliisin luopuvan liiallisesta voimankäytöstä. 

Oregonin osavaltion oikeusministeri Ellen Rosenblum hakee liittovaltion viranomaisille lähestymiskieltoa mielenosoittajia kohtaan, sillä hänen mukaansa joukot ovat tehneet pidätyksiä laittomasti.

Lue myös:

Näin viranomaiset perustelevat kyseenalaista kiinniottoa

CNN on ollut yhteydessä liittovaltion eri virastoihin selvittääkseen, kuuluvatko taktiset joukot heidän osastoihinsa. Useiden tuntien odottelun jälkeen Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos (CBP) antoi lausunnon, jossa taho kertoi raskaasti aseistettujen viranomaisten olevan heidän joukkojaan. 

Lausunnon mukaan videolla näkyvä, pidätetty henkilö on epäilty väkivaltaisesta käytöksestään liittovaltion joukkoja vastaan tai liittovaltion omaisuuden tuhoamisesta. 

– Näitä rikollisia tekoja ei suvaita, lausunnossa todettiin.

Kun viranomaiset ottivat epäillyn kiinni, he kuljettivat tämän levottomuuksien keskeltä rauhallisempaan ja turvallisempaan paikkaan jatkokuulusteluita varten. 

Pidätykset tulevat jatkumaan

CBP:n lausunnossa ei kuitenkaan avattu sitä, mitä varsinaisesti oli tapahtunut ennen kiinniottotilannetta tai sen jälkeen. 

CBP:n komissaari Mark Morgan kertoi Twitterissä, että ”väkivaltaisten rikollisten, jotka tuhoavat liittovaltion omaisuutta, pidätykset tulevat jatkumaan. Hänen mukaansa CBP:n henkilöstö on selvästi merkattu tunnisteilla liittovaltion viranomaisiksi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Heidän univormuissaan ei ole nimeä näkyvissä, sillä nämä samat väkivaltaiset rikolliset käyttäisivät tietoja viranomaisten ja heidän perheensä vaarantamiseksi, Morgan sanoo. 

Pormestari vetoaa presidentti Trumpiin

Portlandin pormestari Ted Wheeler on vaatinut presidentti Donald Trumpia lähettämään liittovaltion joukot pois Portlandista. 

– Tämä ei ole se Amerikka, jonka haluamme. Tämä ei ole se Portland, jonka haluamme, pormestari muotoili. 

Mielenosoitukset ovat jatkuneet Portlandissa jo viikkoja. Kaikki sai alkunsa George Floydin kuoltua poliisin käsissä toukokuun loppupuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat