Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kypsyttääkö kinkku? Kasvisproteiinista jouluisia vaihtoehtoja!

Kuva: Mea Salo
Kuva: Mea Salo
Julkaistu 21.12.2013 11:00(Päivitetty 06.03.2014 09:05)

Onko joulupöytääsi tulossa kasvissyöjä tai oletko itse kyllästynyt kinkkuun? Kokeile kinkun korvikkeeksi kasvisvaihtoehtoja, jotka maistuvat sekasyöjillekin.

Herkullisen kasvismurekkeen- tai pateen valmistat esimerkiksi juureksista tai pähkinöistä. Kokeile esimerkiksi Mea Salon pateeta:

Quorn valmistetaan käymisprosessin avulla sieniproteiineista Tuotteet muistuttavat rakenteeltaan melko lailla lihaa, mutta sisältävät hyvin vähän tyydyttynyttä rasvaa.

Seitan valmistetaan taas vehnän proteiinista eli gluteenista. Sen valmistukseen tarvitset vain vehnäjauhoja ja vettä, mutta valmistusprosessi vaivaamisineen ja veden vaihtoineen vie vähintään puolitoista tuntia. Vaivannäkö kyllä kannatta, sillä seitan muistuttaa koostumukseltaan myös hyvin paljon lihaa ja "taikinasta" saat muotoiltua helposti kinkun. Gluteenijauhojen käyttö helpottaa valmistusta hiukan.

Soijapavuista valmistettu tofu voi herättää monissa ikäviä muistoja. Oikein laitettuna se on kuitenkin maukasta tarjottavaa joulupöytäänkin. Kokeile esimerkiksi savustettua tai taikinoitua tofua.

Lisää reseptejä: Vegaaniliiton joulureseptit

Katso myös Mea Salon blogi

Lähteet: ruohonjuuri.fi, quorn.fi, vegetarian.about.com

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Sittenkin kinkuton joulu? Tässä ideoita kasvisherkkuihinYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Oletko jo testannut? Kati vinkkaa raaka-aineen, jonka käyttö on todella helppoa: "Kasviproteiinien aatelinen"Vaivattomasti valmista! Herkullinen paella syntyy tällä vinkillä kuin itsestäänJoulun herkut taipuvat helposti vegaanisiksi – kalaruoalle yllättävä korvaajaSuomalaistutkija kehitti "täydellisen proteiinin" – yllättävä kinkun korvike lihaa välttäville!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • Eilen11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • Eilen09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat