Kypsyttääkö kinkku? Kasvisproteiinista jouluisia vaihtoehtoja!

Onko joulupöytääsi tulossa kasvissyöjä tai oletko itse kyllästynyt kinkkuun? Kokeile kinkun korvikkeeksi kasvisvaihtoehtoja, jotka maistuvat sekasyöjillekin.

Herkullisen kasvismurekkeen- tai pateen valmistat esimerkiksi juureksista tai pähkinöistä. Kokeile esimerkiksi Mea Salon pateeta:

Quorn valmistetaan käymisprosessin avulla sieniproteiineista Tuotteet muistuttavat rakenteeltaan melko lailla lihaa, mutta sisältävät hyvin vähän tyydyttynyttä rasvaa.

Seitan valmistetaan taas vehnän proteiinista eli gluteenista. Sen valmistukseen tarvitset vain vehnäjauhoja ja vettä, mutta valmistusprosessi vaivaamisineen ja veden vaihtoineen vie vähintään puolitoista tuntia. Vaivannäkö kyllä kannatta, sillä seitan muistuttaa koostumukseltaan myös hyvin paljon lihaa ja "taikinasta" saat muotoiltua helposti kinkun. Gluteenijauhojen käyttö helpottaa valmistusta hiukan.

Soijapavuista valmistettu tofu voi herättää monissa ikäviä muistoja. Oikein laitettuna se on kuitenkin maukasta tarjottavaa joulupöytäänkin. Kokeile esimerkiksi savustettua tai taikinoitua tofua.

Lisää reseptejä: Vegaaniliiton joulureseptit

Katso myös Mea Salon blogi

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat