Kynttelikkösi kalpenee tämän rinnalla! Jenkkiperhe pystytti pihaansa 686 811 jouluvaloa

Kynttelikkösi kalpenee tämän rinnalla! Jenkkiperhe ripusti pihaansa 686 811 jouluvaloa 1:40
Huikea joulumaa! Jenkkiperhe ripusti pihaansa 686 811 jouluvaloa.

Monet jouluvaloasetelmat kalpenevat tämän pihan rinnalla! Amerikkalaisperhe rikkoi oman Guinnessin maailmanennätyksensä ripustettuaan pihaansa eniten valoja.

Lagrangevillessä, New Yorkin osavaltiossa asuva perhe rikkoi ennätyksen suurimmasta määrästä jouluvaloja asuinkiinteistössä. Kilpailua ennätyksen suhteen ei ilmeisesti ole ollut, sillä Gayt peittosivat oman vanhan ennätyksensä, kertoo CNN.

– Tämä on perheprojekti, jota odotan joka vuosi! Se on iloa tuottava ympäristö jokaiselle, joten tuomme iloa perheeltämme yhteisöllemme, kodinomistaja Grace Gay kuvailee.

686 811 valoa välkkyy pihassa 

Pihakoristelu alkoi aikanaan 600 valosta. Nyt välkettä on melkoisen paljon enemmän.

Aiemman valomääräennätyksen Gayt saivat nimiinsä jo 2014. Tänä vuonna se murskautui sadoilla tuhansilla lampuilla!

Tontilla on valoja 686 811 kappaletta. Asetelmien rakenteleminen vei kahdeksan viikkoa, ja pelkästään sähköjohtoa kului 12 kilometrin verran! Kaikkea löytyy: spiraaleja, lumiukkoja, tähtiä, jääpuikkoja... Katso yllä olevalta videolta, miltä tontilla näyttää!

Guinnessin maailmanennätystä täytyy erikseen anoa; tämän jälkeen esitetään todisteita ennätyksen rikkomisesta. Onkin siis aivan mahdollista, että jollakulla muulla on enemmän valoja kuin Gayn perheellä – heillä ei vain ole ennätystä nimissään. Kerroimme aiemmin esimerkiksi 1,5 miljoonaa jouluvaloa ripustaneesta Keithistä.

"Tästähän joulussa on kyse"

Valot tanssivat 250 eri laulun tahtiin. Autoilijat jonottavat päästäkseen näkemään upean valoshow'n; Gayn perhe kertoi NBC New Yorkille, että taianomaisessa jouluvalometsässä on myös nähty jo kymmeniä kosintoja.

– Tästähän joulussa on kyse, eikö? Perheestä ja ystävistä ja siitä, miten voimme auttaa toisiamme, Tim Gay kuvailee.

Miten iso on sähkölasku?

Sähkölaskunkauhistelijoille kerrottakoon, että koko vuoden kustannus on vain muutaman satasen, kiitos led-valojen ja uusiutuvan energian.

Perhe pitää valoja esillä joulukuun 28. päivään saakka. Samalla kerätään lahjoitusvaroja palopelastajille ja paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Vuonna 2020 pottiin kertyi 80 000 dollaria.

Lähteet: CNN, NBC New York

Lue myös:

    Uusimmat