Kymmenvuotiaita poikia Mikkelissä seurannutta karhua etsittiin tuntikaupalla – "Todennäköisesti ottanut etäisyyttä alueeseen"

Karhu seurasi kahta kymmenvuotiasta poikaa koulumatkalla iltapäivällä kello kahdelta Mikkelissä Etelä-Savossa, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Pojat olivat lähteneet koulusta pyörillä, ja Raviradantiellä karhu oli lähtenyt seuraamaan heitä.

– Koululaiset säikähtivät ja läksivät karkuun, ylikonstaapeli Toni Reinikainen sanoo.

Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla. Karhu oli poistunut raviradan suuntaan. Ravirata sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

Reinikaisen mukaan poikien tekemä havainto ei ollut ainoa. Myös läheisellä frisbeegolf-radalla, metsikön toisella puolella, oli nähty karhu jo ennen poikien havaintoa.

Karhua jäljitettiin riistanhoitoyhdistyksen kanssa iltaseitsemään asti. Reinikaisen mukaan alueella ei enää mitä todennäköisemmin ole karhua.

– Viranomaisilla ei ole näköhavaintoa karhusta. Poikien tekemän näköhavainnon ja miesten metsään saamisen välillä oli sen verran pitkä aika, että todennäköisesti karhu on jo siinä vaiheessa ottanut etäisyyttä alueeseen. Muuten siitä olisi tullut enemmän havaintoja, Reinikainen sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja