Mainos

Kymmenkunta keskenmenoa kokenut Eve Hietamies: Helpompaa olisi ollut iskeä puukko reiteen kuin kirjoittaa siitä

22:08

Kirjailija Eve Hietamies joutui käymään läpi lukuisia keskenmenoja ennen kuin sai ainokaisensa.

Eve Hietamies kertoi Hyvää Elämää -lähetyksessä kokeneensa kymmenkunta virallista keskenmenoa. Hän on käsitellyt niitä muun muassa vuonna 2002 ilmestyneessä omakohtaisessa kirjassa Puolinainen.

– Se kirja syntyi siitä, että olin menettänyt lapsen päivää ennen keskenmenorajaa. Kun pääsin sairaalasta kotiin, aloin kirjoittaa. Olen aina sanonut, että helpompaa olisi ollut iskeä puukko reiteen ja kääntää aika monta kertaa – kyllä sitä kirjaa niin vereslihalla kirjoitti, Hietamies kertoi lähetyksessä.

Kirja teki Hietamiehestä tuohon aikaan Suomen ”keskenmenomannekiinin”.

– Sain valtavasti postia: meilejä, tekstiviestejä, kirjeitä... Kerran minulle soitti nuori tyttö jostain keskisuomalaisesta sairaalasta ja itki. Hän oli menossa kaavintaan menetettyään lapsen. Kuuntelin sitä tyttöä ja mietin, että rassukka, sillä ei ole ketään muuta kuin tuntematon kirjailija, jolle soittaa. Totta kai puhuin hänen kanssaan, pitkään puhuttiin, ja hän siitä tokeni. Mutta tällaisiakin asioita se kirja herätti.

Hietamiehen kohdalla pitkä yritys päättyi lopulta äidiksi tuloon.

– Minulla on nyt 11-vuotias poika Cristopher – kyllä häntä kerta kaikkiaan tehtiin, mutta sitten se onnistui.

Kuinka paljon Eve Hietamiehen kirjoissa on hänen omaa elämäänsä? Miksi Hietamies lopetti koulunkäynnin 16-vuotiaana? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.