Mainos

Kirjailija Eve Hietamies sai äidinkielen opettajaltaan nelosen – ”Olin ylimielisen koppava”

22:08

Kirjailijana tunnettu Eve Hietamies kertoi Hyvää Elämää -ohjelmassa olevansa koulupudokas, jonka piti tehdä pitkään pesäeroa kuuluisiin vanhempiinsa.

– En käynyt kauheasti koulua, koska en sopeutunut. Tykkäsin kyllä käydä koulua enkä varmaan hirveän tyhmä ollut, mutta en vaan sopeutunut siihen kouluympäristöön, porukkaan ja meteliin. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin minulla oli nelonen äidinkielen kirjoituksessa, Eve Hietamies kertoi lähetyksessä.

Eve epäilee huonon arvosanan johtuneen siitä, että hän ei tullut opettajan kanssa toimeen.

– Olin hyvin ylimielinen ja koppava. Silmät meikattu mustiksi, tukka keltainen, hapannaamainen – kävin koulussa vain ylimielisesti syömässä, jos sitäkään. Eli paljolti oli oman käytökseni syytä.

Kun Eve oli 16-vuotias, hän lopetti koulunkäynnin ja meni töihin A-lehtien kuva-arkistoon, josta hänet myöhemmin löydettiin kesätoimittajaksi.

– Ei ollut tullut mieleenkään, että voisin elättää itseni kirjoittamisella, tänä päivänäkin Apu-lehden toimittajana työskentelevä Eve sanoo.

Nyt kymmenen romaania myöhemmin Eve myöntää, että aluksi hänen piti ottaa melkoinen hajurako niin ikään kirjailijoina tunnettuihin vanhempiinsa Laila Hirvisaareen ja Heikki Hietamieheen.

– Nuorena oli hirveän vaikeaa olla Eve, isäni tytär. Kun aloin kirjoittaa kirjoja, sitä tietysti yritti hirveästi tulla itsenään esiin. Mutta nyt 52-vuotiaana minun ei enää tarvitse todistaa kenellekään mitään.

– Monta vuotta pyysin anteeksi sitä, että satuin tekemään töitä ja tulen ehkä jatkossakin tekemään töitä vanhempieni kanssa. Mutta enää en jaksa pyytää sitä anteeksi. Sanoisin, että siihen meni yli 40 vuotta.

Mitä Eve Hietamies kertoi keskenmenoistaan? Kuinka paljon kirjoissa on hänen omaa elämäänsä? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.