Kymmenettuhannet saivat tänäkin jouluna apua 70 euron ruokalahjakortista

Liki 30 000 vähävaraista perhettä sai taas tänä jouluna ruoka-apua Hyvä Joulumieli -keräyksestä.

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton keräyksessä jaettiin kaikkiaan 28 000 ruokalahjakorttia vähävaraisille lapsiperheille Suomessa. Perheet saivat 70 euron arvoisen lahjakortin.

Keräys järjestettiin jo 23. kerran ja avunsaajia oli yhtä paljon kuin viime vuonna. Lahjoittajissa oli yrityksiä ja yksityislahjoittajia. Varsinainen keräystulos selviää Punaisen Ristin mukaan alkuvuodesta kaikkien tilitysten saavuttua.

Moni perhe joutuu säästämään ruuastakin

Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto tekivät myös kyselyn lapsiperheköyhyydestä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle, jotka päättävät lahjakorttien saajista.

Kyselyyn vastaajista joka neljäs kertoi vähävaraisten perheiden joutuvan säästämään ruuasta tai ruokavalion olevan puutteellista perheen köyhyyden vuoksi.

Joka viides mainitsi vähävaraisten perheiden turvautuvan ruoka-apuun selvitäkseen arjesta.

– Tämä kertoo siitä, että köyhimmät lapsiperheet joutuvat jatkuvasti turvautumaan sellaisiin avun muotoihin, jotka on tarkoitettu väliaikaisiksi ja viimeisiksi vaihtoehdoiksi silloin, kun muut turvaverkot eivät riitä, sanoo Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta tiedotteessa.

Kysely lähetettiin marras–joulukuun vaihteessa valtakunnallisesti lähes 350 sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle, jotka päättävät Hyvä Joulumieli -lahjakorttien saajista. Vastaajia oli 108.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja