Kylpyhuoneen remontointi

Kannattaako kylpyhuoneen gyproc-levystä ottaa vanhat laatat pois jos alkaa laatoittaa,ja jos kannattaa niin miten. Kosteus mitattu, ei löytynyt.

Kiitoksia kysymyksestä. Tämä alkaa olla jo yksi useimmin toistuvista kysymyksistä ja samoin vastauksistani. Eli kosteusvaurioista on juttuja ja esimerkkejä vaikka kuinka ja edelleen niitä halutaan ehdoin tahdoin tehdä lisää.

Jos nyt ei kosteutta ole, niin päälle laatoittamisella mitä todennäköisimmin sitä saa. Laattahan on yhtä hyvä kosteuden estäjä kuin pesusieni: imee kaiken. Mitä paksumpi kerros, sen huonommin vesi poistuu. Märkätila kannattaa ottaa todella vakavissaan eli tehdä sillä ainoalla järkevällä tavalla: oikein. Ja ratkaisevin on pohjarakenne.

Saattaa tuntua ikävältä, että enin osa rahasta menee sinne, mistä sitä ei edes näe. Mutta tällä säästää myöhemmin todella paljon. Täysin selvä asia on, että jos päälle laatoituksen jälkeen tulee kosteus- ja/tai homeongelmia, vastaa tästä se joka työn on teettänyt.

Elikkä se oikea tapa. Poistetaan vanha laatoitus. Kipsilevyt tässä rikkoutuvat eli vaihdetaan myös ne. Materiaali ei ole kallista ja työ on nopea. Täten varmistetaan pohjarakenteen kunto. Tämän jälkeen vesieristys ja laatoitus. Nämä molemmat ovat ammattilaisen hommia. Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja