Kylmimmän talven keskellä 3-vuotiaan Mean niskasta löytyi punkki – perhe pelästyi ja repi asunnon kaikki lattiat auki: "Siinä kohtaa olisi laitettu kämppä tulille"

0:25
3-vuotiaan Mean niskasta löytyi punkki tammikuussa.

MTV Uutiset kertoi tammikuussa 3-vuotiaasta Mea-tytöstä, jonka niskasta tytön äiti löysi punkin. Löydöstä teki harvinaisen vuodenaika ja kovat pakkaset. Punkit viihtyvät lämpimissä ja kosteissa paikoissa, joten myös lääkärit ja tutkijat ihmettelivät löytöä.

Muutamaa viikkoa myöhemmin toinen punkki löytyi perheen koirasta.

– Kaikki on mennyt hyvin edellisen punkin löytymisen jälkeen, kunnes eilen löysin koirastamme punkin. Tällä kertaa otin punkin talteen tutkijoita varten, sillä viime kerralla minua ei meinattu uskoa, perheenäiti Jemima Sarri sanoi helmikuussa MTV:lle.

Punkki vietiin Turun yliopistolle, jossa museomestari Veikko Rinne tutki sen ja sanoi punkin olevan naaraspuolinen koirapunkki.

Lattiat ja listat uusittiin 

Sarrin perhe epäili, että asunnon rakenteissa on enemmänkin punkkeja, joten he aloittivat remontin.

– Meillä oli vesivahinko asunnossa, joten olisimme joka tapauksessa uusineet lattiat. Punkkien löytymisen jälkeen koko asunnon lattiat ja listat uusittiin. Sanoimme työmiehille, että katsovat kaikki irrotetut listat ja lattialaudat punkkien varalta, mutta he eivät löytäneet mitään, Sarri sanoo helpottuneena. 

Perhe halusi odottaa punkkituomiota ennen huonekalujen pois heittämistä. Koska rakenteista ei löytynyt kutsumattomia vieraita, huonekalut saivat jäädä ja asunto jäi myrkyttämättä.

– Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että teimme oikean päätöksen, sillä punkkeja ei ole enää näkynyt, Sarri sanoo.

Jos punkkeja olisi ollut listojen alla, asiat olisivat Sarrin mukaan muuttuneet huomattavasti.

– Siinä kohtaa olisi laitettu kämppä tulille, hän sanoo.

– Huonekalut olisi syynätty ihan kunnolla, vaikka toki olemme nytkin ne tarkastaneet nopeasti ja katsoneet, ettei esimerkiksi sänkyjen alla ole mitään ylimääräistä.

Punkkitarkistus tehdään lähes päivittäin

Vaikka punkkeja ei ole helmikuun jälkeen näkynyt, perhe on kuitenkin jatkanut perheenjäsenten ja koiran punkkitarkastusta lähes päivittäin. Tuleva kesä punkkeineen ei kuitenkaan huoleta Jemima Sarria.

– Kyllä se on ihan normaalia, että punkkeja löytyy kesäisin. Meidän koiralla on aloitettu punkkilääkitys jo talvella ensimmäisen punkin löydyttyä ja olemme siitä asti antaneet sille punkkilääkettä, hän sanoo.

Sarrin mukaan punkeista on vaikea pysyä kokonaan erossa, etenkin kun taloudessa on koira.

– Käymme koiran kanssa paljon metsässä, lisäksi lapset ovat hoidossa ja välillä metsälenkeillä mukana, eli vaikea punkeilta on välttyä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.