Mainos

20 astetta pakkasta ja punkki pikkutytön niskassa – poikkeuksellinen löytö ällistyttää myös asiantuntijoita: "En todellakaan tiedä, mistä se on meille päätynyt"

0:25
Perheenäiti löysi Mea-tyttären niskasta punkin talvisena maanantai-iltana Kaarinassa.

Varsinais-Suomessa Kaarinassa asuvan Jemima Sarrin punkkilöytö hämmentää perheen ja lukijoiden lisäksi myös tutkijoita. MTV Uutiset kertoi aamulla Sarrin perheen tapauksesta, jossa äiti löysi 3-vuotiaan lapsensa Mean niskasta punkin talvipakkasilla toissapäivänä.

Punkki saatiin pinseteillä irti, ja 3-vuotias Mea voi hyvin. Lääkärin kehotuksesta perhe seuraa lapsen vointia kuitenkin tavallista tarkemmin vielä seuraavat kaksi viikkoa.

– Hän on ihan oma itsensä ja voi hyvin. Jos tulee kuumetta tai flunssaoireita, mennään takaisin lääkärille, Sarri kertoo.

Punkin esiintyminen tähän aikaan vuodesta on lyönyt monet asiantuntijat ällikällä. Jotkut ovat jopa kyseenalaistaneet tiedon, että lapsen niskasta löytynyt eläin olisi ollut punkki. Edes kuva kyseisestä punkista ei ole vakuuttanut kaikkia.

– Se on mielestäni aika outoa, sillä hoitaja ja lääkäri näkivät eläimen ja totesivat sen yksikantaan punkiksi, Sarri sanoo.

Koiraa ulkoilutettu kadulla

Sarri on lukenut asiantuntijoiden mielipiteitä tapauksesta tarkkaan tiedotusvälineistä. Moni on sitä mieltä, että punkin on täytynyt tulla Sarrien kotiin perheen koirasta.

– En pidä sitä täysin mahdottomana. Me kuitenkin lenkitetään koiraa ihan kadulla, eikä esimerkiksi metsässä. Ainoa, missä koira on viime päivinä pyörinyt on lumihanki tuossa ulkona. Tuntuu erikoiselta, että punkkeja olisi siellä.

Punkin päätyminen lapsen niskaan pakkasella on perheessä edelleen melkoinen kysymysmerkki.

– Se on suuri mysteeri. En todellakaan tiedä, mistä se on meille päätynyt.

Sarrien tapauksessa punkki voisi myös olla niin sanottu koirapunkki, joka saattaa elää sisätiloissa, lattialistojen välissä jopa 1,5 vuotta ilman ravintoa.

– Me ollaan muutettu meidän nykyiseen asuntoon kolme kuukautta sitten, emmekä ole tehneet mitään remonttia asuntoon. Meillä ei myöskään jouluna ollut aitoa joulukuusta, vaan tekokuusi, joten sieltäkään punkki ei ole voinut kotiin jäädä, Sarri pohtii.

Asunto pesty tarkasti

Perhe on pessyt ja puunannut asuntoaan melkeinpä hammasharjan kanssa siitä lähtien kuin punkki löytyi.

– Olen ollut ihan hysteerinen ja siivonnut paljon, koska kaikki tuollainen ällöttää, Jemima sanoo.

Punkkeja ei enää ole tullut vastaan. Jemima kertoo, että somessa joku oli maininnut, että punkkilöytöjä olisi tehty myös Turussa ja Jyväskylässä tänä talvena.

Asian saama kova mediahuomio on hieman ihmetyttänyt Sarreja.

– Toisaalta ymmärrän sen siinä valossa, että punkin kohtaaminen tähän aikaan vuodesta talvipakkaisilla on todella poikkeuksellista. Aihe kiinnostaa, Sarri sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja