Kylmäävät kuvat: Turistiryhmä vaeltaa kraaterissa juuri ennen hirmuista tuhkapilveä – silmänräpäyksessä 10-henkinen ryhmä katoaa kuvista

0:44
Kylmäävät kuvat kraatterilta: Turistiryhmä vaeltaa reunoilla, kunnes tuhkapilvi peittää heidät kaikki.

Uudessa-Seelannissa White Islandin tulivuoren purkauksessa on kuollut ainakin viisi ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uhrien joukossa on mahdollisesti myös ulkomaalaisia.

– Tiedämme, että paikalla oli useita turistiryhmiä tapahtumien aikaan, niin uusiseelantilaisia kuin ulkomaalaisia, pääministeri Jacinda Ardern kertoi medialle tapahtuneen jälkeen.

Erityisesti huolta on herättänyt matkailijoiden ryhmä, jonka nähtiin kävelevän kraatterissa hetkeä ennen purkausta. Tulivuoresta suoraa videokuvaa lähettävien kameroiden mukaan vajaan kymmenen ihmisen nähtiin kävelevän kraatterissa ennen kuin kuva pimeni.

Suosittu turistikohde

Uuden-Seelannin hätätilaviranomainen kuvaili tulivuorenpurkausta "kohtalaiseksi" ja sanoi sen aiheuttavan vaaraa saaren läheisyydessä. Saarelta nousi purkauksen jälkeen myös suuri valkea tuhkapilvi.

White Island tunnetaan myös nimellä Whakaari. Se on tulivuorisaari, joka sijaitsee noin 50 kilometriä pohjoiseen Uuden-Seelannin Pohjoissaaren rannikolta. Saari on suosittu turistikohde, ja vuosittain tulivuorella vierailee 10 000 matkailijaa.

White Island on Uuden-Seelannin aktiivisin tulivuori. 70 prosenttia siitä sijaitsee merenpinnan alapuolella. Tulivuori purkautuu säännöllisesti, viimeksi vuonna 2016.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja