Kyllästyttävätkö kavereiden deittineuvot? Pyysimme tekoälyltä iskuvinkit kesälle

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
KATSO MYÖS: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? Haastateltavana pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä.

Tekoälyn mukaan kesäromanssi on iloinen ja kevyt suhde, jonka voi panna alulle vaikkapa lippalakkia kehumalla. Romanssinnälkäisen tulee kuitenkin valmistautua myös torjutuksi tulemiseen.

Moni haaveilee festari- tai lomaromanssista, mutta miten sellaisen saisi alulle? Toisen lähestyminen vellovassa yleisömeressä voi tuntua hankalalta – mitä sanoa, jotta ei vaikuttaisi aivan tökeröltä?

Päätimme tällä kertaa kysyä deittineuvoja ihmisen sijaan koneelta. Pyysimme ChatGPT-tekoälyltä vinkkejä siihen, mistä ja miten kesäromanssin voi löytää. Miten on – ovatko tekoälyn deittiniksit käyttökelpoisia? Lue ja päätä itse!

Mikä on tekoälyn mielestä romanttisinta, mitä kesällä voi tehdä?

 1. Auringonlaskun katselu
 2. Piknik luonnossa
 3. Yöuinti tähtitaivaan alla
 4. Road trip
 5. Viininmaistelu
 6. Ulkoilma-elokuvanäytös
 7. Mikään ei ole romanttisempaa kuin tähtien katseleminen ja tähtitaivaan alla makaaminen!

"Kommentoi esitystä, säätilaa tai jotain erikoista..."

Esimerkiksi festareilla tai urheilutapahtumassa keskustelu on ChatGPT:n mukaan helppo aloittaa.

– Itsevarmuus tekee vaikutuksen, mutta muista olla rento ja oma itsesi. Katso, hymyile ja tarkkaile, vastaako toinen hymyyn tai katsekontaktiin. Jos saat positiivisen reaktion, se on hyvä merkki, tekoäly neuvoo.

– Kommentoi esitystä, säätilaa tai jotain erikoista, mitä näet ympärilläsi. Se voi toimia luontevana keskustelunavauksena. Voit aloittaa kehumalla jotain, mitä hänellä on päällään, tai kommentoida artistia, jota olette katsomassa.

Tekoäly vinkkaa: Aloita keskustelu vaikkapa näin

 1. "Tuo on todella hieno paita, se sopii sinulle hyvin! Mistä ostit sen?"
 2. "Tuo lippis on todella siisti, mistä sait sen?"
 3. "Mitä ajattelet joukkueen suorituksesta tällä kaudella?"
 4. "Tämä on ollut todella jännittävä peli, eikö vain? Mitä mieltä olet pelin kulusta?"
 5. "Mitä mieltä olet tästä artistista/bändistä?"
 6. "Haluaisitko hakea jotain juotavaa kanssani?"
 7. "Onko sinulla seuraa seuraavalle keikalle? Voisimme mennä yhdessä."

Tekoälyn mukaan on tärkeää kuunnella tarkkaan toisen vastauksia ja vastata empaattisesti. Omia kokemuksia aiheesta tulee myös jakaa, jotta keskustelu ei jää yksipuoliseksi.

– Esimerkiksi festivaaleilla ihmiset ovat usein rentoutumassa ja pitämässä hauskaa, joten yritä pitää keskustelu sopivan kevyenä ja positiivisena. Romanttiset eleet eivät ole kaikille, joten ole tarkkana siitä, miten toinen reagoi. Jos huomaat, että toinen ei ole vastaanottavainen, on kohteliasta antaa tilaa ja ehkä vain nauttia festivaaleista ystävien seurassa, ChatGPT muistuttaa.

Tekoälyn iskuvinkkejä kesäksi

 1. Ole aktiivinen ja osallistu kesätapahtumiin, sillä ne tarjoavat mainion tilaisuuden tavata ihmisiä! Liity esimerkiksi beach volley -joukkueeseen, osallistu opastetuille kävelyretkille tai liity pyöräilyryhmään. 
 2. Kesällä ihmiset haluavat nauttia elämästä ja pitää hauskaa, joten pidä keskustelut keveinä ja iloisina. Vältä raskaita tai kiistanalaisia aiheita ensikohtaamisen aikana.
 3. Jos tapaat jonkun, joka vaikuttaa kiinnostavalta, ole spontaani ja ehdota lyhyellä varoitusajalla yhteistä tekemistä, kuten jäätelölle menemistä tai auringonlaskun katsomista rannalla.
 4. Kesäiset tapahtumat ja kokemukset ovat loistavia jaettavia hetkiä sosiaalisessa mediassa, joka voi myös olla väline uusien ihmisten tavoittamiseen. Kommentoi ja tykkää muiden julkaisuista!
 5. Vaikka on tärkeää olla sosiaalinen ja avoin, on myös tärkeää olla oma itsesi. Aitous vetoaa ihmisiin, ja se auttaa rakentamaan kestävämpiä ja merkityksellisempiä yhteyksiä.
 6. Yksinkertainen katsekontakti ja lämmin hymy voivat avata monia ovia. Nämä ovat yksinkertaisia, mutta voimakkaita eleitä, jotka näyttävät, että olet ystävällinen ja lähestyttävä.
 7. Ole valmis torjutuksi tulemiseen! Kaikki kohtaamiset eivät johda romanttiseen yhteyteen. Jos tulet torjutuksi, ota rauhallisesti ja siirry eteenpäin. On tärkeää kunnioittaa toisen tunteita ja rajoja.

Vältä draamaa, älä ripustaudu! Tällainen on hyvä kesäromanssi

Millainen sitten on hyvä kesäromanssi? Tekoälyltä löytyy luonnollisesti vastaus tähänkin.

– Hyvä kesäromanssi on usein kevyt, hauska ja spontaani, täynnä yllätyksiä ja uusia kokemuksia. Se ei kanna paineita pitkän aikavälin sitoumuksista, vaan keskittyy hetkessä elämiseen ja yhteisen ajan nauttimiseen, tekoäly toteaa.

– Vaikka fyysinen vetovoima on usein kesäromanssin katalysaattori, syvempi emotionaalinen yhteys tekee suhteesta rikkaamman ja merkityksellisemmän. Jakaminen, kuuntelu ja toisen tukeminen syventävät yhteyttä.

Tekoälyn mukaan molempien osapuolten tulee kunnioittaa ja arvostaa toisiaan.

– On hyvä olla perillä siitä, mitä molemmat osapuolet odottavat ja toivovat suhteelta, jotta kumpikaan ei pety, ChatGPT neuvoo.

Jos toinen osapuoli odottaa lyhytaikaista, kevyttä suhdetta ja toinen toivoo jotakin vakavampaa, suhde voi johtaa pettymyksiin.

– Kesäromanssissa voi ilmetä mustasukkaisuutta, erityisesti, jos suhde ei ole yksiselitteisesti määritelty. Omistushaluisuus tai liiallinen mustasukkaisuus voi tukahduttaa keveyden ja hauskuuden, joka usein tekee kesäromansseista nautinnollisia, tekoäly toteaa.

Romanssi pilaantuu tekoälyn mukaan helposti, jos toista ei huomioi tarpeeksi. Ripustautuakaan ei tosin saa.

– Liika riippuvuus ja tarve jatkuvasta yhteydenpidosta voi olla rasittavaa ja viedä suhteelta sen keveyden.

Draamaa tulee myös kesäsutinoissa välttää, sillä se tekee romanttiseksi tarkoitetusta suhteesta stressaavan kokemuksen.

– Kesäromanssin tulisi olla kevyt ja hauska, ei raskas ja konfliktintäyteinen. Jos suhde päättyy yllättäen tai huonosti, se voi jättää pahan maun ja pilata kokemuksen. Hyvä ja ystävällinen lopetus, jossa molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan, on tärkeä osa hyvää kesäromanssia, ChatGPT sanailee.

Täältä tekoäly etsisi kesäseuraa

 1. Festivaalit ja tapahtumat: musiikkifestivaalit, ruokafestivaalit, taidefestivaalit ja muut kulttuuritapahtumat keräävät yhteen paljon ihmisiä ja luovat rennon ilmapiirin, joka on otollinen uusien tuttavuuksien löytämiseen.
 2. Puistot ja rannat: kesällä monet viettävät aikaa puistoissa ja rannoilla piknikillä, aurinkoa ottaen tai urheillen. Liity mukaan peliin tai tarjoa jollekulle vaikka aurinkovoidetta – pienet eleet voivat johtaa keskusteluihin.
 3. Kesäterassit ja ulkokahvilat: vapautunut ilmapiiri tekee ihmisistä avoimia keskustelulle ja uusille kohtaamisille.
 4. Kävelyreitit ja luontopolut: jos nautit ulkoilusta, voit tavata samanhenkisiä ihmisiä retkeillessäsi tai lenkkeillessäsi luonnon keskellä.
 5. Urheilutapahtumat: liittyminen vaikkapa frisbeegolfjoukkueeseen voi auttaa rakentamaan yhteyksiä yhteisen harrastuksen parissa.
 6. Matkailukohteet: lomamatkat, kaupunkiretket tai jopa paikalliset nähtävyydet voivat olla hyviä paikkoja kohdata ihmisiä.
 7. Yömarkkinat ja kesäkadut: Monissa kaupungeissa järjestetään kesäisin erilaisia ulkoilmamarkkinoita ja -tapahtumia, jotka houkuttelevat erilaisia nauttimaan illasta ja tutustumaan muihin.

Katso myös: Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström heittää haasteen naisille: "Voihan olla, että johtaa johonkin muuhunkin kivaan"

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström haastaa ajattelemaan seksiä 8:43
 Mikä on 21 päivän s-haaste?

Lue myös:

  Uusimmat