Tällainen viestintä toimii seksin aikana – naiset eivät välttämättä kerro tyytymättömyydestään

Voiko vaginan kosteudesta päätellä, onko nainen kiihottunut? 1:04
KATSO MYÖS: Voiko vaginan kosteudesta päätellä, onko nainen kiihottunut?

Tutkimuksen mukaan ihmiset suosivat seksin aikana enemmän sanattomia eleitä kuin suullista viestintää ja osa jopa kokee roisin puheen häiritsevänä.

Tuore Archives of Sexual Behavior -alustalla julkaistu tutkimus väittää, että sanaton viestintä seksin aikana on tehokkaampaa kuin suullinen viestintä.

Missourin osavaltionyliopiston tutkijat suorittivat perusteellisia haastatteluja 78 eri ikäiselle, taustaiselle ja seksuaaliseen suuntautumiseen kuuluvalle osallistujalle selvittääkseen, mikä innostaa heitä petipuuhissa, kirjoittaa New York Post.

Ei ehkä niinkään yllättäen, tutkimustiimi havaitsi, että ihmiset viestivät huomattavasti todennäköisemmin seksin aikana, jos he luottavat kumppaniinsa ja tuntevat olonsa mukavaksi heidän kanssaan.

Seksuaalista kokemusta parantava kommunikaatio oli kuitenkin pääsääntöisesti sanatonta.

Suullinen viestintä pilaa monen mielestä tunnelman

Useimmat tutkimukseen osallistuneet kokivat, että sanalliset heitot häiritsivät eroottisen hetken kulkua ja läheisyyden tuntua.

Roisi puhe ei siis saa useimpia syttymään, vaan ihmiset suosivat ennemminkin sanattomia eleitä, kuten kehonliikkeitä, ilmeitä sekä muita fyysisiä reaktioita.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden seksuaalisen tyytymättömyyden ja huonon kommunikoinnin välillä, mutta monet ihmiset kamppailevat ilmaistakseen haluamansa seksin aikana – erityisesti naiset.

– Kaikella tällä on merkitystä, sillä seksuaalinen viestintä lisää seksuaalisen tyydytyksen todennäköisyyttä. Mitä avoimemmin ja selkeämmin pystymme viestimään seksin aikana, sitä parempaa seksiä harrastamme, sosiologian apulaisprofessori Alicia M. Walker Missourin osavaltionyliopistosta kertoo PsyPostille.

Naiset pelkäävät loukkaavansa miesten tunteita

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset pidättäytyvät usein rehellisestä suullisesta viestinnästä koskein heidän seksuaalista tyytymättömyyttään, jotta eivät loukkaisi miesten tunteita, varsinkin jos miehen maskuliinisuus tai itseluottamus vaikuttaa hauraalta.

Ujous puhua seksistä kuitenkin karisi tutkimuksen mukaan iän myötä ja yli 30-vuotiaat ilmaisivat todennäköisemmin partnereilleen, mikä heidät saa syttymään.

Tutkijat uskovatkin, että itsetuntemus ja parempi ymmärrys omista seksuaalisista tarpeistaan ja haaveistaan yksinkertaisesti karttuu iän myötä.

Ihmiset ovat yksilöitä, mutta asiantuntijat listaavat kolme avaintekijää nautinnolliseen seksiin: stimulaatio, huomaavaisuus ja viestintä.

Katso myös: Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
Näitä ei ehkä kannata kokeilla! Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja – vain teoriassa...

Lue myös:

    Uusimmat