Kenen kanssa nainen saa todennäköisemmin orgasmin? Tutkimustulos ei mairittele miehiä

Miksi nuoret naiset hakeutuvat häpyhuulten muovausleikkauksiin? 5:22
KATSO MYÖS VIDEO: Seksimyytit: Miksi nuoret naiset hakeutuvat häpyhuulten muovausleikkauksiin?

Tuore tutkimus ei anna kovin hyvää kuvaa miesten sänkytaidoista.

Amerikkalaisen Rutgersin yliopiston psykologien tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että naiset, joilla on naispuolisia seksikumppaneita, saavat todennäköisemmin orgasmeja kuin naiset, joilla on miespuolisia kumppaneita. Tutkimuksen havainnoista kertoo News.com.au.

"Orgasmikuilu"

Aiemmissa tutkimuksissa on toistuvasti osoitettu, että miehet saavat todennäköisemmin orgasmin seksuaalisen toiminnan aikana kuin naiset.

Hiljattain Social Psychological and Personality Science -lehdessä julkaistu tutkimus viittaisi siihen, että miesten ja naisten välillä vallitsevaan "orgasmikuiluun" voisi vaikuttaa myös seksikumppanin sukupuoli.

Tutkijat analysoivat, miten kumppanin sukupuoli muokkaa naisen odotuksia orgasmista seksin aikana ja viime kädessä heidän pyrkimystään saada orgasmi.

He tulivat siihen tulokseen, että naiset odottavat todennäköisemmin klitoriksen stimulaatiota harrastaessaan seksiä naisen kanssa kuin ollessaan vällyjen välissä miehen kanssa. Klitorista stimuloimalla nainen voi saada orgasmin helpoiten.

– Tämä tutkimus auttaa ymmärtämään sukupuolten välisiä eroja ja epätasa-arvoa, sanoi tutkimuksen teossa mukana ollut sosiaalipsykologian tutkija Grace Wetzel Rutgersin yliopistosta.

– Se valottaa myös orgasmikuilun syitä ja erityisesti sitä, miten miesten ja naisten erilaiset odotukset seksiä kohtaan voivat selittää nämä erot.

Tutkijat toivovat tulosten valottavan heterosuhteiden haasteita.

Aiemmin eräässä vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa 95 prosenttia heteromiehistä sanoi, että he saavat yleensä tai aina seksin aikana orgasmin. Heteronaisista näin kertoi vain 65 prosenttia. Tutkimukseen osallistui yli 50 000 ihmistä.

Useimmat naiset tarvitsevat jonkinasteista klitorisstimulaatiota saavuttaakseen orgasmin. New York Postin mukaan tilastot osoittavat, että 70–90 prosenttia naisista ei saa orgasmia pelkällä penetroivalla seksillä.

Heterosuhteiden haaste?

Tutkijat kirjoittavat, että vaikka tutkimuksesta voidaan tehdä sellainen tulkinta, että seksi miesten kanssa on huonompaa kuin naisten kanssa, he toivovat sen tuovan esiin heterosuhteisiin liittyviä ongelmia, joihin kuuluvat muun muassa mainitut erot makuuhuoneen puolella.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tutkimuksissa on havaittu naisten kanssa seksiä harrastavien naisten saavan enemmän orgasmeja kuin heteromiesten kanssa seksiä harrastavien naisten.

Eräässä vuonna 2018 tehdyssä tutkimuksessa todettiin myös, että mikään muu ihmisryhmä ei harrasta vähemmän orgasminomaista seksiä kuin naiset, jotka jakavat seksuaalisia kohtaamisia miesten kanssa.

Katso myös: Voiko mies tunnistaa naisen orgasmia?

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
Haastattelussa Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Lue myös:

    Uusimmat