Vaivaako kuiva kausi makuuhuoneessa? Asiantuntija antaa vinkkinsä varatuille ja sinkuille

3:08

Seksologi kertoo, mitä niin parisuhteessa, avioliitossa kuin sinkkunakin kannattaa tehdä, jos kaipaa lisää seksiä.

Jos seksi ei toimi, missään nimessä ainoa ratkaisu ei ole erota. Mitä tulisi tehdä? Katso asintuntijan vastaus yllä olevalta videolta!

Pitkissä suhteissa tulee makuuhuoneen puolella väistämättä eteen niin kutsuttuja kuivia kausia, jolloin seksuaalista kanssakäymistä ei ole. Pahimmillaan läheisyydenpuute voi johtaa todellisiin ongelmiin. Jotain tilanteelle tulisikin tehdä, mutta mitä?

Australialainen seksologi Nikki Goldstein vinkkaa Daily Mailissa parhaimmat neuvonsa kuivasta kaudesta selviämiseen niin parisuhteessa, avioliitossa kuin sinkkunakin.

– Kuivat kaudet ovat kaikille erilaisia. Joillekin se voi tarkoittaa muutamia viikkoja, kun joillakin se kestää kuukausia tai jopa vuosia. Kaikilla on erilaiset seksuaaliset halut, joten on vaikea antaa tiettyä aikaikkunaa. Kun sanot, että sinulla on kuiva kausi, sinulla on kuiva kausi, Goldstein kertoo brittilehdelle.

Parisuhteessa

Goldsteinin mukaan parisuhteessa on seksin sijaan tärkeä rakentaa läheisyyttä. Hänen mukaansa kyse onkin enemmänkin siitä kuin seksistä.

– Jos ette harrasta seksiä, mieti seksin tärkeyttä suhteessanne. Ota erilleen seksuaaliset nautinnot ja orgasmit, ja katso, mitä intiimistä suhteestanne puuttuu. Näitä asioita on tärkeä luoda parisuhteeseen seksin sijaan, asiantuntija selittää.

– Tuo takaisin hellyys ja koskettelu ja varmista, että suutelette joka päivä, joka aamu, Goldstein neuvoo.

Goldsteinin mukaan pariskunnan on tärkeää nauttia seksistä. Siitä, kuinka usein seksiä harrastaa, ei pidä ottaa stressiä. Naisen mukaan ei ole olemassa ”maagista numeroa” sille, kuinka usein vällyjen väliin pitäisi mennä.

– Pariskuntien pitäisi etsiä seksin tapoja, jotka toimivat heidän suhteessaan, ei vain harrastaa seksiä pitääkseen numeroita koholla, Goldstain muistuttaa.

Vaikka suhteen edetessä seksiä tulee harrastettua harvemmin, ei se hänen mukaansa tarkoita sitä, että kipinä olisi sammunut. Se on vain vaihtunut johonkin paljon tyydyttävämpään. Intiimissä parisuhteessa pääsee tutustumaan toiseen paremmin ja luomaan paremman yhteyden myös makuuhuoneen puolella.

Avioliitossa

Goldsteinin mukaan avioliitossa on usein kolme syytä, jotka voivat aiheuttaa kuivan kauden: tunteet, elämäntyyli ja tylsistyminen.

– Tutki tunteitasi suhteessa. Oletteko turhautuneita toisiinne? Lakaisetteko kumpikin ongelmat maton alle? Vetäydytkö kauemmas kumppanistasi?

– Elämäntyylistä: oletteko molemmat kiireisiä? Väsyneitä ja ette nuku? Onko teillä pieniä lapsia tai onko työaikataulunne tiukka?

– Ja sitten on tylsyys – eikö seksi ole tällä hetkellä innostavaa? Tunnetko itsesi väsyneeksi ja kiireiseksi, etäiseksi kumppanistasi? Tai kuin se ei olisi enää kiinnostavaa kumppanisi kanssa?

Goldstein kehottaa keskustelemaan kumppanin kanssa siitä, mitä toiveita toisella on makuuhuoneessa. Kukaan ei osaa lukea ajatuksia, ja seksuaaliset tarpeet usein muuttuvat ajan kuluessa.

Hänen mukaansa ei pidä huolestua, jos pitkässä suhteessa kipinä sammuu, samaa seksuaalista halua ei enää ole eikä seksiä harrasteta yhtä usein. Asiantuntijan mukaan yhteys kumppaniin sängyssä voittaa kuitenkin eläimellisen seksin, jossa revitään vaatteet päältä.

Jos läheisyys puuttuu ja olette etääntyneet, Goldstein kehottaa vain yksinkertaisesti ryhtymään hommiin.

– Lopeta lisäratkaisujen etsiminen, ja harrastakaa vain seksiä. Kun se tapahtuu, keskustelkaa – ja sano, että olet huomannut kumppanisi olevan turhautunut makuuhuoneessa.

Sinkkuna

Miten sinkkuna sitten voi selvitä makuuhuoneen kuivasta kaudesta? Goldsteinilla on siihen sanottavanaan vain yksi sana: masturbointi.

– Sinulla ei tarvitse olla kumppania harrastaaksesi seksiä. Se on mahtava mahdollisuus tutustua omiin haluihisi. Harrasta seksiä itsesi kanssa.

Seksologin mukaan kuivalla kaudella itsetyydytys on yleensä parempi vaihtoehto kuin yhden illan juttu. Kuiva kausi voi Goldsteinin mukaan johtaa sinkuilla negatiiviseen seksuaaliseen käytökseen niin emotionaalisesti kuin psyykkisesti, jos makuuhuoneeseen on saatava vipinää vain kuivan kauden katkaisemiseksi.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja