Kyllästyttääkö maskien pitäminen – miten olisi ilmaa puhdistava koronakypärä?

0:17
VYZR Technologies kertoo myyneensä kymmeniä tuhansia koronakypäriä. Tässä yhtiön mainosvideo.

Ilmaa puhdistavat koronakypärät tekevät tuloaan maailmalla. Kanadalaisfirma kertoo myyneensä niitä jo yli 10 000. 

Teknologiayritykset ovat nähneet koronaepidemiassa markkinaraon ilmaa puhdistaville koronakypärille. Kanadalainen VZYR Technologies kertoo BBC:lle myyneensä koko ylävartalon peittävää kypärää jo kymmeniä tuhansia. Katso video kypärästä yltä.

Yhdysvaltalainen Valhalla Medical Design on puolestaan kehittänyt kypärän, jossa on ilmanpuhdistuksen lisäksi mikrofonit ja kaiutin, jotta kypärän pitäjän on helpompi kommunikoida muiden kanssa.


Toisen yhdysvaltalaisen, koronakypäriä valmistavan yhtiön Hall Labsin toimitusjohtaja Michael Hall uskoo kypärille olevan käyttöä, vaikka koronarokote tulisikin pian. Hän sanoo ihmisten haluavan suojautua huonolta ilmalta muutenkin.

Hall kertoo yhtiönsä myyneen 3 000 kypärää. Hall Labs kehittelee parhaillaan edistyneempää versiota, jossa kypärän pitäjä voi myös katsoa visiiristä elokuvia.

– Lentomatkustajille voimme tehdä version, joka vaimentaa ympäriltä kuuluvia ääniä. Uskomme, että sen kaltaiselle hiljaisuudelle on tilausta, Michael Hall sanoo BBC:lle.

BBC:n artikkelista kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Malesiassa junavirkailijat mittaavat kypärällä kuumetta

Malesian suurin rautatieyhtiö KTMB on puolestaan antanut junamatkan turvallisuudesta vastaaville henkilöille kypärät, joilla matkustajien kuumetta voidaan mitata. Yhtiön mukaan kypärä testaa mahdollisia koronaoireita, muun muassa kuumetta. Yhtiön mukaan kypärä mittaa kuumeen lähes 100 prosentin tarkkuudella.

The Straittimes -julkaisu kertoo kypärän antavan hälytyksen, jos se havaitsee kuumeisen henkilön. Yhtiö sanoo toivovansa kuumeiden mittaamisen junissa lisäävän matkustajien turvallisuuden tunnetta.

Malesian hallitus on kiristänyt koronaturvatoimia lähiviikoiksi, koska tartunnat ovat olleet nousussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja