Kyllästynyt työhösi? Näin teet siitä mielekkäämpää

Koska työ haukkaa suuren osan arjesta, on sääli hukata siihen käytettävää aikaa olemalla onneton ja tehoton.

Jokaisessa työssä on kuormittavia piirteitä, mutta jos työntekijä ottaa ilon irti voimavaroistaan, jaksaa arjen aherrusta paremmin. Työnilo syntyy tehokkaimmin työssä viihtymisestä ja motivoitumisesta.

Ihminen, joka osaa iloita ja nauttia työstään, vahvistaa stressipuskuriaan ja tehostaa samalla myös kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

1. Keskity työtehtävääsi.

Kellon viisarin tuijottaminen ei auta. Tehokkuus kasvaa itseluottamuksen siivellä. Itseensä luottava ihminen asettaa itselleen korkeita tavoitteita ja kohtaa mielellään haasteita. Kun motivaatio on kohdillaan, työssä tekee parhaansa.

2. Aseta tavoitteita

Luo itsellesi haasteellisia, mutta realistisia tavoitteita. Toiveikkuudella pääsee pitkälle. Myös sitkeys palkitaan. Sitkeyttä voi kehittää varautumalla mahdollisiin esteisiin ja harjoittelemalla vastoinkäymisten myönteistä tulkintaa.

3. Riko rutiinit

Älä piiloudu lauman sekaan, vaan jaa rohkeasti mielipiteitäsi. Rutiinien rikkominen, uuden oivaltaminen ja asioiden tarkastelu tuoreesta näkövinkkelistä auttavat lisäämään hetkessä elämisen kykyä, hallinnan tunnetta ja onnellisuutta.

4. Vaikuta ilmapiiriin

Tarkkaile, ovatko työtoverisi iloissaan siitä, että saavuit huoneeseen, vai siitä, että poistuit. Luomalla positiivista energiaa ympärillesi, myös muu työyhteisö voi paremmin. Muiden kannustaminen ja rohkaiseminen ovat parempia vaihtoehtoja kuin itsensä lyttääminen ja kateuden pistokset.

5. Keskity työn hyviin puoliin

Kotijoukoille on helppo valittaa raskaan työpäivän miinuspuolista. Miksi et vaihteeksi keskittyisi hehkuttamaan työpäiväsi parhaita puolia?

6. Muista rentoutua

Kenenkään keho ja mieli ei toimi ilman lepoa. Ellet pidä huolta omasta jaksamisestasi, tuloksena voi pahimmillaan olla työuupumus. Anna itsellesi aikaa rentoutua. Palautumisen aikana stressissä kulutetut voimavarat elpyvät.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat