Kylian Mbappe jäi superjuniorin varjoon – Espanja hyydytti Ranskan ja marssi EM-finaaliin

Ranskan ja Espanjan EM-välierästä odotettiin tasaista ja tarkkaa vääntöä, mutta ottelussa nähtiinkin paljon maalitilanteita ja hienoja osumia. Lopulta Espanja piti Ranskan hyvin aisoissa ja eteni loppuotteluun 2–1-voitolla.

Ranska aloitti heti vahvasti, kun Randall Kolo Muani puski Gallian kukot johtoon vain yhdeksän minuutin jälkeen ilman maskia pelanneen Kylian Mbappen tarkasta syötöstä. Maskin pois jättäminen vaikutti alun perusteella piristäneen Mbappen peliä, sillä hän oli ensimmäisen vartin aikana moneen kertaan pallossa aiheuttaen vaaraa Espanjan puolustukselle.

Parinkymmenen minuutin kohdalla peli kääntyi, kun Espanjan supernuorukainen otti ohjat käsiinsä.

Barcelonan 16-vuotias Lamine Yamal toi Espanjan tasoihin laukomalla yhden kisoijen upeimmista maaleista, kun hän pyssytti vasemmalla jalallaan pelivälineen parista kymmenestä metrisä tolpan kautta verkon perukoille. Samalla hänestä tuli EM-kisojen kaikkien aikojen nuorin maalintekijä 16 vuoden ja 362 päivän iässä.

Espanja jatkoi tasoituksensa jälkeen täydellä höngällä eteenpäin. Dani Olmo sai pallon rangaistusalueella ja pääsi pyssyttämään joukkueensa 2–1-johtoon. Pallo kimposi maaliin Jules Kounden kautta, mutta maali merkittiin lopulta Olmolle.

Toisella puoliajalla Espanja sai jäädytettyä pelin melko hyvin johtoasemassa. 60 minuutin kohdalla Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps teki triplavaihdon, millä hän yritti saada peliä Ranskan haltuun. Kunnon prässi kuitenkin puuttui, eikä Ranska päässyt parhaille paikoille, vaan yritti hyökätä jatkuvasti laitojen kautta.

Ranska onnistui pääsemään pari kertaa hyvillekin paikoille, mutta ei ei saanut aikaan todellista painetta. Parhaat maalintekopaikat siunaantuivat puolustaja Theo Hernandezille ja Kylian Mbappelle, mutta laukaukset tärähtivät kohti taivasta.

Espanja eteni EM-finaaliin, jossa vastaan asettuu voittaja Englannin ja Hollannin välierästä, joka pelataan huomenna. Finaali pelataan sunnuntaina, silloin Lamine Yamal on jo täyttänyt 17 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat