Kyberturvallisuuskeskukselta kriittinen varoitus: Tällaiset tietojenkalasteluviestit leviävät nyt nopeasti Suomessa

7:58

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että Suomessa leviää nyt nopeasti organisaatiosta toiseen Office 365 -tunnusten tietojenkalasteluviestejä.

VIDEO: Petteri Järvinen kertoo, että yleensä hakkerit pääsevät sisään järjestelmiin joko työpaikan tilien tai kodin laitteiden kautta. 

Varoitus kalasteluviesteistä on ollut koko kesän voimassa, mutta tällä viikolla viestien määrä on lisääntynyt merkittävästi ja Kyberturvallisuuskeskus kertoo nostaneensa varoituksen vakavuusluokan kriittiseksi eli punaiseksi.

Useat suomalaiset yritysten sähköpostitilit ovat jo päätyneet huijareiden käsiin.

Kirjautumissivustolta tiedot päätyvät huijarille

Huijausviesteissä on esimeriksi ollut aiheena ”Ladattu asia kirja”. Viesteissä on ollut linkki Microsoft SharePoint -kirjautumissivun näköiselle sivulle, joka sijaitsee kuitenkin muualla kuin pitäisi.

Kirjautumissivulle syötetyt tunnus ja salasana päätyvät huijarille, joka saa organisaation sähköpostitilin niiden avulla haltuunsa.

Haltuun saadulta tililtä lähetetään välittömästi kaikkiin tilin kanssa sähköpostinvaihtoa käyneisiin osoitteisiin uusi tietojenkalasteluviesti.

Tämän vuoksi tietojenkalastelukampanja leviää tällä hetkellä nopeasti organisaatiosta toiseen, Kyberturvallisuuskeskus kertoo.

Näin suojaudut

Haltuun otettuja sähköpostitilejä voidaan käyttää muun muassa laskutuspetoksiin, toimitusjohtajahuijauksiin tai muun haitallisen materiaalin levittämiseen.

Kyberturvallisuuskeskus kehottaa kaikkia Office 365 -tuotteita käyttäviä yrityksiä rajoittamaan sähköpostin edelleenlähetyssääntöjen tekemistä ja ottamaan käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen.

Tarkemmat ohjeet voit lukea Viestintäviraston tiedotteesta täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.