Kuvottava löydös pakastepavuista – S-ryhmä: "Ei ole vaarallista!"

Salamatkustajana pakastepapuihin päätynyt, pihtihäntäistä muistuttava hyönteinen ei S-Ryhmän mukaan ole elintarviketuholainen.

Makuja.fi uutisoi eilen jyväskyläläisen pariskunnan yllättävästä löydöksestä pakastevihannesten seasta. Belgiassa tuotetusta Rainbow pitkät ohuet pavut 450g -tuotteesta löytyi salamatkustajana hyönteinen, joka muistutti heinäsirkan ja toukan risteytystä.

– Tuotteen syöminen ei ole vaarallista, SOK Päivittäistavarakaupan suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen painottaa.

Vihreät pakastepavut ovat olleet S-Ryhmän liikkeissä myynnissä noin viiden vuoden ajan. Vastaavista löydöksistä ei ole aikaisemmin raportoitu. Lyytikäinen arvelee, että hyönteinen on mahdollisesti joutunut tuotteeseen raaka-aineen mukana aina pellolta saakka.

– Kuvan hyönteisestä ei varsinaista lajitunnistusta voida tehdä, mutta tämä vaikuttaa pihtihäntäisten sukuun kuuluvalta hyönteiseltä. Pihtihäntäiset eivät ole elintarviketuholaisia ja koska tämä palaute ainoa tästä erästä, kyseessä on siis todennäköisimmin yksittäinen virhe, Lyytikäinen sanoo.

Belgian tehtaalle tulevat pavut tarkastetaan ja huuhdellaan. Tämän jälkeen ne ryöpätään, eli kuumennetaan vedessä lyhyen aikaa. Kuumennuksen jälkeen pavut pakastetaan.

Ötökän löytäneet jyväskyläläiset kertoivat hyönteisen rakenteen säilyneen ehjänä pakastamisesta ja papujen keittämisestä huolimatta.

S-Ryhmä korvaa vialliset tuotteet asiakkaalle ja on yhteydessä valmistajaan. Löydöksistään voi ilmoittaa puhelimitse SOK:n kuluttajapalveluun.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja