Kuvat: Soini perussuomalaisten johdossa 18 vuotta – näin hän on muuttunut

Timo Soinin poliittinen ura alkoi todenteolla, kun hänet valittiin SMP:n raunioille perustetun Perussuomalaisten puheenjohtajaksi vuonna 1997.

Vuoden 1999 eduskuntavaaleissa Soini sai reilut 3300 ääntä, mikä ei riittänyt vielä eduskuntapaikkaan. Seuraavissa eduskuntavaaleissa paikka kuitenkin aukeni. Uudenmaan vaalipiiristä kertyi 4397 ääntä.

Vuonna 2011 sitten tuli ”jytky”, kun perussuomalaiset saivat jättimäisen vaalivoiton. Timo Soini keräsi vaaleissa Suomen suurimman äänimäärän 43 437 ääntä.

"Nyt tuli iso jytky"
- Timo Soini perussuomalaisten otettua murskavoiton eduskuntavaaleissa 2011.

Perussuomalaiset repäisi kertaheitolla Timo Soinin johdolla kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Vaalit poikivat sloganeita kuten ”Tänään on tilipäivä!” ja "Nyt tuli iso jytky".

Muita Soinin tunnettuja sutkautuksia ovat mm. "hillotolppa on huhtikuussa"  ja vuoden 2011 eduskunnan budjettikeskustelussa Soini esitteli "kopsun".

"Kun vielä sanottiin, että alkoholivero ei ole haittavero, jos suomalainen duunari kovan duuniviikon jälkeen ottaa pienen kopsun, niin ei siitä mitään haittaa ole" 

Huhtikuun 2011 eduskuntavaalien jälkeen Timo Soini kertoi uskoneensa unelmaansa jo pitkään. Hän kertoi MTV Uutisten haastattelussa tienneensä jo vuoden 2008 kuntavaalien jälkeen, että ”jytky on tulossa”.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Soini sai 29 527 ääntä. Perussuomalaiset nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Timo Soinin poliittinen ura perussuomalaisten puheenjohtajasta ensin oppositiojohtajaksi ja sitten Sipilän hallitukseen ministeriksi on ollut nousujohteinen.

Viikonloppuna perussuomalaisten puoluekokous juhlii puolueen 20-vuotista taivalta.

Timo Soini jatkanee puolueen puheenjohtajana, sillä hänelle ei ole ilmoittautunut varteenotettavaa vastaehdokasta.

Lue myös:

    Uusimmat