Kuvat: Olympialaisissa kylmäävä hetki – mitalisuosikki paareilla ulos areenalta: "Hän ei muista kaatumista"

Hollantilainen huippupyöräilijä Laurine van Riessen joutui sairaalahoitoon kaaduttuaan Tokion olympiavelodromilla torstaina. 

Van Riessen kolaroi yhdessä brittiläisen Katy Marchantin kanssa ratapyöräilyn keirin-kilpailussa. Rysäys tapahtui puolivälieräajossa, kun Van Riessen menetti pyöränsä etupään hallinnan ja kiilasi Marchantin väylälle. Myös brittipolkija kaatui. 

Hollantilaista hoidettiin radalla usean minuutin ajan. Brittiläinen Mirror uutisoi, että BBC:n mukaan Van Riessen menetti tajuntansa, mutta palasi tajuihinsa ennen kuin hänet kuljetettiin paareilla pois velodromilta. Tämän jälkeen Van Riessen vietiin sairaalahoitoon. 

Hollannin joukkueen tiedottaja selvitti tapahtumia De Telegraafille

– Hän (Van Riessen) on kunnossa, mutta ei muista kaatumista. Hän pystyi kuitenkin kertomaan, että tuntee kipua pääasiassa olkapäässään. 

Van Riessen oli yksi kilpailun mitalisuosikeista. Hän on monilahjakkuus, sillä hollantilainen on aiemmin saavuttanut olympiapronssia pikaluistelussa. Pyöräilystä tilillä on yksi EM- ja MM-mitali. 

Marchant nousi vielä pystyyn, mutta välieräpaikka karkasi. 

– Tämä ei ole minun päiväni. Taistelimme kaikki radan sisäreunassa, enkä ole varma osuiko joku Laurineen, mutta hän tuli suoraan eteeni, eikä minulla ollut pakopaikkaa, Marchant kommentoi Reutersin mukaan. 

– Sain hieman kolhuja ja mustelmia, mutta olen kunnossa, vielä perjantain yksilösprinttiin osallistuva Marchant jatkoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja