Mira Potkonen keskeytti kaikkien kyynelvirrat yhdellä kommentilla – ”Olisihan se ollut ihan järjetöntä!”

Nyrkkeilijä Mira Potkosen uran viimeinen ottelu päättyi tappioon ja valtavaan tunnemyrskyyn. Tokion olympialaisten välierätappiosta huolimatta Potkonen saavutti pronssisen mitalin, aivan kuten vuonna 2016 Riossa.

Ottelun jälkeen suomalaisiskijä oli tunteidensa vallassa. Samoin oli hänen rinnallaan 13 vuotta kovaa työtä tehnyt valmentaja Maarit Teuronen. Vastustaja Beatriz Ferreira tiesi myös mistä on kyse, hänen johdollaan koko tiimi halasi Potkosta ja Teurosta pitkään. Valmentajat tulivat vielä uudelleen osoittamaan kunnoitustaan ja tukeaan suomalaiskaksikolle.

Potkonen kertasi ottelua ja uraansa täysin musertuneena. Vieressä seurannut Teuronen vuodatti kyyneliä, samoin Olympiakomitean viestintäjohtaja Mika Noronen.

Potkosen silmissä oli Tokiossa vain olympiavoitto, ja häneltä kysyttiin sitä, lohduttaako mitalin saavuttaminen.

– Totta kai mitali on hyvä. Olisihan täältä ollut ihan järjetöntä lähteä tyhjin käsin…

Tämä sai Teurosen repeämään nauruun. ”Olisihan se ollut järjetöntä”, hän toisti Potkosen sanat ja sai nyrkkeilijänkin naurahtamaan.

– No olisihan se ollut, kun on tänne asti tultu, Potkonen tokaisi.

Reaktio ja sananvaihto kevensivät lohdutonta tunnelmaa.

Ei mitään ylimääräistä

Potkonen oli koko kisojen ajan ”laput silmillä”. Hän heitti voittojensa jälkeen vain muutaman sekunnin kommentit pyyhältäessään toimittajien ohi. Kotimaasta tullut kannustuskin tuli vain välitettyjen viestien kautta pienesti hänen tietoonsa.

– Olen elänyt koko ajan Japanissa niin, etten ole tiennyt mistään. En ole halunnut mitään ylimääräistä, vain nämä ottelut ja treenaamisen. Olen panostanut niihin ihan kaiken, Potkonen sanoi.

– Tietysti tosi paljon kiitoksia kaikille, jotka ovat kannustaneet, tukeneet ja tsempanneet. Se on ollut suuri ilonaihe uran aikana, kun ihmiset ovat tulleet kannustamaan. Ja uskaltakaa tulla jatkossakin! Minua on helppo lähestyä, jokainen pieni mukava kommentti lämmittää, Potkonen sanoi kiitollisena.

Potkonen on kahden olympiapronssissa lisäksi saavuttanut kaksi Euroopan mestaruutta ja kaksi MM-pronssia. Oman uransa merkitystä suomalaiselle naisnyrkkeilylle hän ei osannut ajatella vain itsensä kautta. Symbioosi valmentaja Maarit Teurosen kanssa on ollut niin syvä. Potkonen kehui ylistyssanoilla vieressään seisonutta Teurosta, mutta puhe katkesi, kun Potkonen käveli Teurosen luokse ja halasi häntä pitkään.

– En päivääkään vaihtaisi pois, Teuronen summasi 13 vuoden yhteisen taipaleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja