KUVAT: Maailman legendaarisimmat hotellit – näissä tähdet yöpyvät!

Maailmanluokan hotelli voi olla jo itsessään matkan arvoinen. Legendaarisimmat hotellit ovat enemmän kuin majapaikkoja ja jättäneet jälkensä kotikaupunkiensa historiaan.

 

Hôtel Ritz, Pariisi

Pariisin Place Vendômella sijaitseva The Ritz on ollut kuuluisuuksien ja kuninkaallisten suosikki jo avautumisestaan vuonna 1898. Asiakaskuntaan ovat kuuluneet niin Ernest Hemingway, Greta Garbo kuin Elton Johnkin. Muodinluoja Coco Chanel kotiutui Ritziin peräti 30 vuodeksi. Prinsessa Diana lähti kohtalokkaalle automatkalleen juurikin Pariisin Ritzistä. Tällä hetkellä Ritz on suljettu remontin ajaksi.

The Savoy, Lontoo

Lontoon kuuluisimmaksi tituleerattu hotelli avautui Strandiin Thamesin varrelle vuonna 1889. The Savoy oli ensimmäinen täysin sähkövaloilla valaistu ja hisseillä varustettu hotelli, ja erottui aikanaan kilpailijoistaan myös huoneiden yksityisillä ja ylellisillä kylpyhuoneilla. Vuosikymmenien saatossa tässä luksushotellissa ovat majoittuneet lukuisat kuuluisuudet aina Charlie Chaplinista ja Marilyn MonroestaElizabeth Tayloriin ja The Beatlesiin.

Waldorf-Astoria, New York

Waldorf-Astoria on Manhattanin kuuluisimpia hotelleja. Alun perin kyseessä oli kaksi erillistä hotellia, vuonna 1893 vauraan liikemies William Waldorf Astorin perustama Waldorf ja hänen serkkunsa, Titanicilla traagisesti menehtyneen John Jacob Astor IV:n perustama Astoria. Hotelli tunnetaan myös Waldorfin salaatista, jonka hotellin keittiömestari kehitti jo vuonna 1896.

 

Burj Al Arab, Dubai

Seitsemän tähden hotelliksi mainostettu ylenpalttinen Burj Al Arab oli valmistuessaan vuonna 1999 maailman korkein hotelli. Purjeen muotoinen pilvenpiirtäjä hotelli sijaitsee omalla keinotekoisella saarellaan Jumeirah-rannan kupeessa. Huppean hotellin koristelusta ei puutu kullan kimallusta, ja aulan kattokorkeus on huimat 180 metriä.

The Raffles, Singapore

Singaporessa kannattaa käydä vähintään nauttimassa kuuluisa Singapore Sling-cocktail legendaarisen The Rafflesin baarissa. Siirtomaatyylinen hotelli avautui vuonna 1887. Hotelli on siitä lähtien ollut Singaporen tunnettu maamerkki, joka on esiintynyt myös elokuvien ja romaanien näyttämönä.

Chateau Marmont, Los Angeles

Marilyn Monroe, Clark Gable, Elizabeth Taylor, Jim Morrison, John Lennon... niin entisaikojen filmitähdet kuin nykyisetkin superjulkkikset ovat juhlineet tässä ikonisessa hotellissa. Sunset Boulevardilla sijaitseva hotelli on Hollywoodin legendaarisimpia.

Hotel Cipriani, Venetsia

Romanttisessa Venetsiassa tulisi vierailla Hemingwayn hengessä kuuluisassa Harry's Barissa ja yöpyä Ciprianissa. Cipriani lienee Italian kallein hotelli, ja se on myös tunnetuin. Tunnelmallinen Cipriani on kaupungissa vierailevien Hollywood-tähtien ja kuninkaallisten ykkösvalinta, joten hotellin liepeillä voi törmätä päivystäviin paparazzeihin!

Hotel Adlon, Berliini

Hotel Adlon oli maailmansotien välisenä aikana Euroopan tunnetuimpia hotelleja, jonka asiakaskuntaan kuuluivat muun muassa Marlene Dietrich ja Charlie Chaplin. Toisessa maailmansodassa osa hotellista muutettiin kenttäsairaalaksi. Hotelli selvisi sodasta vähäisin vaurioin, mutta tuhoutui tulipalossa pian sodan jälkeen vuonna 1945. Lopulta Saksan yhdistyttyä hotellin paikalle rakennettiin uusi, alkuperäistä jäljittelevä rakennus, ja hotelli avattiin uudelleen vuonna 1997. Nykyisin Adlon on osa Kempinski-ketjua.

 

MGM Grand, Las Vegas

Maailman toiseksi suurin hotelli, MGM Grand Las Vegasin Stripillä, on oma maailmansa. Jättimäinen kasino ja hotelli huokuvat Hollywoodin kulta-ajan glamouria.

 

Hôtel du Cap–Eden Roc, Cap D'Antibes

Hôtel du Cap–Eden Roc on Ranskan Rivieran legendaarisimpia jetset-hotelleja, jossa on kestitty muun muassa Madonnaa, Marlene Dietrichiä ja Windsorin herttuaparia. Cannesin filmifestivaalien aikaan huonetta voi olla lähes mahdotonta saada, ja huhupuheiden mukaan palveluakin vain, jos ole ökyrikas, antelias tippaaja tai kuuluisa maailmantähti. Myös Nizzan Le Negesco on Rivieran hotelleista tunnetuimpia ja jo itsessään visiitin väärti.

Lähteet: luxurytravelbible.com, chateaumarmont.com, ritzparis.com, wikipedia.com, jumeirah.com

Lue myös:

    Uusimmat