Kuvat: Lamborghini Gallardon seuraaja ratatesteissä

Pitkään tuotannossa olleen Gallardon seuraaja on bongattu testeissä Nürburgringillä. Malli esitellään ensi vuoden Geneven autonäyttelyssä ja nimeksi tulee huhujen mukaan Cabrera. Tämä nimi jatkaisi Lamborghinin perinteitä nimetä automallit kuuluisien espanjalaisten härkärotujen mukaan.

Ensi vuoden aikana myyntiin tuleva malli jakaa avainkomponentteja seuraavan sukupolven Audi R8:n kanssa. Tärkeimpänä yksittäisenä mainittakoon hiilikuidusta ja alumiinista rakennettava modulaarinen runkokehikko.

Gallardoon verrattuna uuden auton mitat tulevat olemaan hyvin samankaltaiset. Kokonaispituus ja akseliväli kasvavat hieman, mikä parantaa sisätilojen tarjontaa. Uuden runkorakenteen ansiosta auton massa tulee kuitenkin pienenemään. Audilta saatujen tietojen mukaan seuraavan R8:n runko tulee painamaan 198 kiloa, mikä on 24 kiloa nykyistä mallia vähemmän. Lamborghinin akseliväli tulee olemaan 30 millimetriä Audia lyhyempi ja Cabreran rungon massaksi jää ainoastaan 195 kiloa. Rungon ympärille tulevassa korissa käytetään hiilikuitulujitemuovisia ja alumiinisia koripaneeleja. Tälläkin pyritään pitämään massa mahdollisimman pienenä ja tavoitteena on pitää omamassa alle 1500 kilossa.

Moottorina käytetään tuttua 5,2-litraista vapaastihengittävää V10-moottoria, jonka päivitetty versio tarjoaa noin 600 hevosvoiman tehon. Päivitysten myötä moottori täyttää myös tiukentuneet EU6 päästörajat. Moottorin parina on vakiona 6-portainen manuaalivaihteisto ja vaihtoehdoksi tulee R8:sta tuttu 7-portainen kaksoiskytkinautomaatti, joka korvaa aikaisemman robottivaihteiston. Auto on vakiona nelivetoinen, mutta suunnitelmissa on tuoda rinnalle myös takavetoinen versio.

Lue myös:

    Uusimmat