KUVAT: Kurvit esiin! Suomalaissuunnittelija loi sensuellin malliston muodokkaille naisille

Suunnittelija Sari Hirvonen ei pyytele anteeksi kurveja ja muotoja, vaan luo niitä korostavaa muotia.

Kohtalokkaita mustia mekkoja, naisellista pitsiä ja vartaloa nuolevia vaatteita. Huippumalli Ninja Sarasalo esittelee keimaillen uuden kotimaisen muotimerkin, Excuse My BonBonin ensimmäistä mallistoa. Malliston lookbook-kuvissa muodokas Sarasalo nautiskelee suklaasta, luo kameraan vietteleviä katseita ja tanssii minimekossa. Erikoiseksi malliston tekee se, että vaatteiden koot ovat väliltä 40–54.Mikä sai merkin suunnittelijan, Sari Hirvosen, keskittymään isompiin kokoihin?

– Alusta asti oli ihan selvää, että haluan tehdä vaatteita kurvikkaille naisille. Tarjontaa on, mutta minulla oli tunne, että kaivataan jotain erilaisempaa. En halua peittää kurveja, vaan tuoda niitä esille, Hirvonen kertoo.

– Maailmalla on nousussa tämä buumi, että arvostetaan naista kurveineen päivineen. Ei tarvitse piilotella vartaloa tai olla 0 kokoa.

Plussamuoti on turha sana

Sanat plussamuoti, xl-muoti ja isojen tyttöjen vaatteet saavat Hirvosen ärsyyntymään. Plussamuoti tuokin mieleen tätimäiset kaavut, ja sellaisia Hirvonen ei kaipaa.

– Ei tarvitsisi ajatella, että nyt ostetaan jotenkin eri koon vaatteita tai erikoisia vaatteita, vaan vaatteita. En myy mitään telttoja, vaan haluan tuoda kurvit esille.

Hirvonen uskoo, että syy isojen kokojen telttamaisuuteen ei välttämättä ole edes suunnittelijoissa, vaan kuluttajissa, jotka haluavat piilotella muotojaan. Tämän Hirvonen haluaa muuttaa: Excuse My BonBon ei häpeile kurvejaan, olivat ne sitten missä tahansa.

– Excuse My BonBon -nainen on itsevarma, hän rakastaa itseään ja elämää. Hänellä on sellainen asenne, että antakaa tilaa bonboneilleni!Suunnittelutyössä Hirvosella olivat mielessä esimerkiksi työssäkäyvät naiset ja kiireiset äidit. Mukavat materiaalit, helppohoitoisuus ja kohtuullinen hinta ovat Hirvoselle tärkeitä.

Vaatteet suunnitellaan Suomessa, ja ompelua tapahtuu Suomessa, Virossa ja Portugalissa. Haaveissa on, että Excuse My BonBonista kehittyisi vielä laajempikin lifestyle-brändi.

Pukeutumisvinkkejä kurvikkaille naisille

Millaisia pukeutumisvinkkejä muotisuunnittelijalla on antaa muodokkaille naisille?

– Pitää ajatella itseään kokonaisuutena. Mitkä ovat omassa vartalossa hyviä puolia? Mitä puolia haluaa itsessään korostaa, Hirvonen pohtii.

– Jokaisella on oma tyyli, ja parasta on pitäytyä siinä eikä ryhtyä muuttamaan itseään muuksi. Käytä niitä vaatteita ja asusteita, joissa itselläsi on hyvä olla. Kaikki olemme kuitenkin ihania naisia juuri sellaisina kuin olemme.

Kuvat: Excuse My BonBon/ Sanna Saastamoinen-Barrois & Jeremy Barrois

Kampaus ja meikki: Janne Suono

Malli: Ninja Sarasalo

Lue myös:

    Uusimmat