KUVAT: Kevään ja kesän trendikkäimmät vaatteet – eläinkuoseja, pitsiä ja revittyjä farkkuja

Kevään ja tulevan kesän trendeistä löytyy jokaiselle jotakin. Hempeyttä ja boheemiutta saadaan pitseillä ja vaaleilla puuterisilla sävyillä. Vastapainoa taas tuovat voimakkaat eläinkuosit.

Pitkiä hameita, rikkinäisiä farkkuja ja printtejä. Niitä tullaan nyt keväällä ja tulevana kesänä näkemään katukuvassa.

– Pitkät mekot näkyvät tänä keväänä vahvana, toteaa Sanna Järvinen-Muhonen KappAhlin markkinoinnista.

Pitkien hameiden ja mekkojen lisäksi mallistoissa on paljon maxi-paitamekkoja, vekkihameita ja läpikuultavia vaatteita joiden alle puetaan kevyt toppi. Naruolkaimet näkyvät toppien lisäksi mekoissa.

– Avaintuotteita ovat naiselliset naruolkaintopit, edestä printatut t-paidat, hihattomat ja väljät bleiserit, rennot cargoshortsit sekä rennot ja pidemmän malliset shortsit, kertoo Anne Lehtonen H&M:ltä.

Housuissa on printtejä ja farkuista nähdään paljon erilaisia variaatioita, jopa rikottuja farkkuja.

– Denim jatkuu trendinä keväästä kesään, ja kesällä erityisesti kuluneissa ja revityissä farkkushortseissa, kertoo Linda Haglund Cubukselta.

Eläinkuoseja ja raitoja

Printit ja kuosit eivät katoa ja vaatteissa onkin paljon raitoja, eläinkuoseja ja kukkia.

– Kuosit jatkavat; on kukkakuosia, raitaa ja kesäksi on tulossa eläinkuosia ja safarivärejä, luettelee Järvinen-Muhonen KappAhlilta.

H&M:n mallistossa on tiiliprinttiä, Afrikka-printtejä ja monivärisiä kukkakuviota. Cubuksella mallistoa hallitsee boheemius.

– Boheemin tyylin rentous näkyy kukkakuvioissa, brodeerauksissa ja pitsiyksityiskohdissa, Haglund kertoo.

Pitsi on tänä keväänä ja kesänä in, nykyaikaistettuna kuin myös romanttisena vintagena. KappAhlin Vintage Stories -mallisto vastaa tähän tarpeeseen.

– Kirjailuja ja pitsin kaltaisia yksityiskohtia nähdään pitkissä, kauniissa mekoissa, jotka sopivat vaikkapa kesähäihin, Järvinen-Muhonen kertoo.

Puuterisia sävyjä

Tänä keväänä nähdään myös paljon vaaleita sävyjä ja läpikuultavia yläosia.

– Puuteriset pastellinsävyt ovat tämän kevään juttu, toteaa KappAhlin Järvinen-Muhonen.

Myös kirkkaat ja voimakkaat värit jatkavat voittokulkuaan.

– Väritrendeistä näkyvät sekä hempeät pastellin sävyt ja toisaalta voimakkaat värit, sanoo Haglund Cubukselta.

Asuissa on paljon kokovalkoista ja niitä piristetään värikkäillä koruilla. Kestosuosikki ovat myös navy, johon kuuluu raikkaita sinivalkoyhdistelmiä ja punaista tehosteväriä.

Polyesteri ei ole enää paha

Pellava ja puuvilla ovat perinteiset kesämateriaalit. Ne eivät hiosta ja tuntuvat hyvältä ihoa vasten.

– Vaikka pellava käytössä vähän rypistyy, se ei haittaa, kaikki tietävät, että pellava käyttäytyy niin, toteaa Järvinen-Muhonen KappAhlilta.

Polyesterin suosio kasvaa, sillä se on kehittynyt huimasti.

– Polyesteri tuntuu tänä päivänä hyvältä ja sitä on hyvä käyttää. Ennen puhuttiin, että polyesteri ja akryyli hiostavat, mutta tänä päivänä ne ovat mukavan tuntuisia tuotteita, Järvinen-Muhonen kertoo.

Myös käytännöllisyys ja ekologisuus näkyvät materiaaleissa. Esimerkiksi KappAhlin ekomallisto on valmistettu kierrätetystä polyesterista, joka valmistetaan PET-pulloista ja tekstiiliteollisuuden jätteistä.

– Käytännöllisyys ja ekologisuus ovat kasvava trendi, asiakkaat tulevat päivä päivältä tietoisemmaksi ympäristöstä ja tulevaisuudesta, sanoo Järvinen-Muhonen.

Lue myös:

Cyrila Cibulka ja Katri Koskinen cyrila.cibulka(at)mtv.fi, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat