KUVAT: Joulukattaus kauniiksi – poimi ideat!

Jouluaterian kruunaa kaunis, tunnelmaan sopiva kattaus. Kattaus syntyy helposti, kun hyödynnät kotoasi löytyviä joulukoristeita. 

Joulupallot, helminauhat ja muut kuusenkoristeet kaunistavat kattauksen ja tuovat pöytään juhlavaa tunnelmaa. Kokeile esimerkiksi klassista puna-valkoista kattausta, ja lisää pöytään muutama havu tuomaan vihreyttä.

Rohkea kokeilija kattaa pöydän vähemmän perinteisillä väreillä, kuten sinisellä tai violetilla. 

Kimalteita ja luksusta kaipaava valitsee väreiksi valkoista, kultaa tai hopeaa. 

Kauniilla lahjanaruilla sidot aterimet sirosti yhteen ja saat pöytään juhlavaa kimallusta. Voit myös kihartaa narua ja asetella sen kiemurtelemaan pöydälle. 

Kokeile hyödyntää myös jouluisia piparimuotteja kattauksessa. Kuuset, tähdet ja tontut sopivat mainiosti koristamaan myös joulupöytää. Jos pelkät piparimuotit tuntuvat liian vähäeleiseltä, lisää kattaukseen esimerkiksi lahjanarua tai muita koristeita. 

Lumihiutaleet sopivat ikkunoihin mutta myös joulukattaukseen. Punaisella pöytäliinalla itse askarrellut koristeet tulevat kauniisti esiin. 

Havujen lisäksi kävyt tuovat palan luontoa ja perinteistä mökkijoulua kattaukseen. Voit asettaa kuivuneita käpyjä sellaisenaan pöydälle tai spreijata ne ensin jouluun sopivilla väreillä. 

Älä unohda joulupöydästä kynttilöitä, jotka tuovat tunnelmaa kaikentyylisiin kattauksiin. Joulupöytään voit nostaa rohkeasti erikoisempiakin tuikkuja, ja jos tilaa riittää, kynttilöillä voi olla myös enemmän kokoa. Mitä isommat kynttilät ovat, sitä paremmin ne toimivat katseenvangitsijoina. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja