Kuvat ja video: Helsingin Länsisataman uusi futuristinen terminaali avautui matkustajille – budjetti alitettiin

2:02

Helsingin Länsisataman uusi terminaali avautui tänään matkustajille ensi kertaa. Uusi terminaali valmistui kuukauden etuajassa.

Helsingin Sataman mukaan terminaalin rakentamiseen oli varattu kokonaisuudessaan 90 miljoonaa euroa. Terminaalikokonaisuuden budjetti oli 45 miljoonaa euroa. Helsingin Sataman mukaan kustannuksissa kuitenkin säästettiin hieman ja säästöä tuli yli viisi prosenttia.

Matkustajasatamia johtaja Kari Noroviita kertoo, että uudessa terminaalissa on kaksi uutta laivapaikkaa. Erityisen tyytyväinen Noroviita on siihen, että terminaalissa oli tavoitteena tehdä matkustaminen mahdollisimman mukavaksi ja helpoksi.

– Tämä toimivuus on tämä ykkösjuttu. Jos vertaa esimerkiksi vanhaan terminaaliin, niin tämä on suunniteltu varta vasten matkustajakäyttöön. Vanha terminaali taas on muutettu vanhasta varastorakennuksesta terminaaliksi. 


Tavoitteena on, että uusi terminaali palvelee noin 6-7 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Helsingin Satama kertoo, että yhteensä Eteläsatamasta, Länsisatamasta ja Katajanokalta lähtee Tallinnaan kiireisimpinä päivinä 24 lähtöä.

– Viroon suuntautuva liikenne on jatkuvassa kasvussa ja odotamme sen kasvavan edelleen. Kasvun selittää monet eri tarpeet matkustaa. Tässä kaljan ronttaaminen on jo vähän mennyttä aikaa, sitäkin yhä on, mutta kyllä ihmiset käyvät töissä, käyvät sukulaisissa, opiskelemassa ja virkistäytymässä. 

Uudessa terminaalissa on erikoisuutena Itämeren pisin baaritiski. Laivoille taas on terminaalissa suunniteltu automaattinen kiinnitysjärjestelmä, jonka pitäisi nopeuttaa laivojen kääntymisaikoja.

Nyt kevään ajan Länsiterminaali 2:ta käyttävät Tallink Siljan alukset Megastar ja Star. Eckerö Linen MS Finlandia siirtyy terminaalille alkukesästä.

1:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja