KUVAT: Inspiraatiota rantatyyliin – kaikkien aikojen uimapukuikonit

Ota inspiraatiota rantatyyliisi uimapukukuvista, jotka jäivät muodin historiaan.

Bikineissä poseeraava Marilyn Monroe, merestä nouseva Bond-tyttö ja Pamela Andersson punaisessa Baywatch-uimapuvussa ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen rantapukeutumiseen. Kokosimme yhteen ikonisimpia uimapukuhetkiä menneiltä vuosikymmeniltä.

Valkokankaan seireenit

Korkeat vyötäröt, naiselliset kokopuvut ja kurveja tukevat bikinit kuuluivat 1950- ja 60-lukujen rantaeleganssiin.

Grace Kellyn jaElizabeth Taylorin tapaiset kaunottaret poseerasivat eleganteissa uima-asuissa ja moitteettomissa kampauksissa.

Pin up-kuvissa keikisteltiin korkeissa koroissa ja bikineissä, joita saattoivat somistaa tyttömäiset röyhelöt, pilkut, raidat ja seilori-henkiset yksityiskohdat. Korkojen ohella korkeita olivat myös vyötärölinjat.

Elizabeth Taylor nauttii aalloista valkoisessa, selän paljastavassa uima-puvussa.

Marilyn Monroen rantatyyliä.

Nuori Marilyn tyttömäisissä bikineissä vuonna 1952.

Rivieran jumalatar

RanskalaisenBrigitte Bardot'n kurvit ja kuohkea kiharapilvi tekivät hänestä yhden 1950- ja -60-lukujen suurimmista seksisymboleista. Brigitten bikinivartaloa saatiin ihailla lukuisissa tähden elokuvissa, ja sensuelli rantatyyli on kuumaa kamaa tänäkin päivänä.

Nuori Brigitte kukallisissa bandeau-bikineissä 1950-luvulla.

BB bikineissä elokuvassa Rakkauden jumalatar (1958).

Bond-tytön kuolematon rantatyyli

Merestä nouseva Ursula Andress elokuvassa Salainen agentti 007 ja tohtori No (1962) teki lähtemättömän vaikutuksen sekä yleisöön että uimapukumuotiin.

Valkoisissa bikineissä rantahiekalla kirmaillut Andressin esittämä Honey Ryder on toiminut esikuvana myöhemmillekin Bond-tytöille.

Ursula Andress oransseissa bikineissä.

Halle Berry Bond-tyttönä elokuvassa Kuolema saa odottaa (2002).

Urheilulliset unelmanaiset

1970-luvulle tultaessa uimapukumuodista tuli huolettomampaa ja sporttisempaa. Vaikutteita otettiin esimerkiksi surffareilta.

Aikakauden unohtumattomin uimapuku nähtiin näyttelijätär Farrah Fawcettilla. Punaisessa uimapuvussa, kultaisessa kaulaketjussa ja vaaleassa hiuspehkossa hymyilevän Charlien enkelin juliste koristi aikanaan jokaisen nuoren miehen huonetta.

Charlien enkeleiden uudessa tv-filmatisoinnissa näyttelevä Tricia Helfer poseeraa Farrah Fawcettin ikonisen julisteen tyyliin.

Yksinkertaisessa kullanvärisessä uimapuvussa ja leteissä rannalla astellut Bo Derek teki lähtemättömän vaikutuksen elokuvassa 10 - nainen kuin unelma (1979).

1990-luvulla saatiin uusi uimapukuikoni ja julistetähti, kun Pamela Andersson pukeutui punaiseen Baywatch-sarjan hengenpelastajana. Povipommi tullaan aina muistamaan kirkkaanpunaisesta uikkaristaan.

Seksikkäät surffarit

Charlien enkelit nousivat pinnalle jälleen 2000-luvulla. Elokuva Charlien enkelit: Kurvit suoriksi (2003) muistetaan kuitenkin ennen kaikkea bikinikohtauksesta, jossa Cameron Diazin esittämä enkeli kohtaa Demi Mooren esittämän pahiksen rannalla surffatessaan.  Nelikymppisen Mooren minimaalisiin bikineihin verhottu timmi vartalo varasti show'n, ja seksikkäistä lappubikineistä tuli aikakauden suosituin uima-asumalli.

Kuka puuttuu listalta? Kerro, kuka on sinusta kaikkien aikojen uimapukuikoni!

Lue myös:

    Uusimmat