KUVAT: Hotellit Euroopan kauneimmissa järvimaisemissa

Suomi on tunnetusti tuhansien järvien maa, mutta upeista järvimaisemista voi nauttia myös muualla Euroopassa. Hotellien hintavertailusivusto Trivago listasi yhdeksän uskomattoman kaunista järvenrantahotellia.

Kuvat saat isommiksi klikkaamalla.

Genevenjärvi, Sveitsi ja Ranska

Kuunsirpin muotoinen Genevenjärvi sijaitsee Ranskan ja Sveitsin rajalla. Järveä ympäröivät lumihuippuiset Alpit ja maalaukselliset maisemat tekevät Genevenjärvestä ihanteellisen matkakohteen niin pariskunnille kuin perheillekin. Sveitsin Chardonnessa sijaitseva viiden tähden Le Mirador Kempinski tarjoaa palan Genevenjärven parasta antia ja hotellin ulkoilmaterassilta avautuu uskomattoman kauniit näkymät vuoriston koristamalle Genevenjärvelle.

Balaton, Unkari

Valloittava Budapest ei suinkaan ole ainoa syy matkata Unkariin. Läntisessä Unkarissa sijaitseva Balaton on Unkarin ja koko Keski-Euroopan suurin järvi. Balaton on suosittu matkailukohde ja sen rannoilta löytyy lukuisia kylpylöitä ja hotelleja. Järven pohjoisosassa, Balatonalmádin kaupungissa sijaitsee yksi alueen upeimmista hotelleista, neljän tähden Ramada Lake Balaton. Balatonalmádiin matkatessa on syytä poiketa myös noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Tihanyn kylässä, josta löytyy 1000-luvulta peräisin oleva benediktiiniluostari. Luostarin perustaja, silloinen Unkarin kuningas Andreas I, on haudattu luostarin kryptaan.

Bled-järvi, Slovenia

Bledin järveä kuvaillaan useasti Slovenian jalokiveksi ja sen tunnetuin maamerkki on pienellä saarekkeella sijaitseva keskiaikainen Bledin linna. 130-metrisen kalliojyrkänteen huipulle rakennettu linna onkin yksi Slovenian suosituimpia nähtävyyksiä. Keskiaikaista ohjelmaa ja viinikellarikierroksia järjestävässä linnassa toimii tänä päivänä muun muassa museo ja ravintola. Slovenian parhaimmistoon lukeutuva hotelli Sava Golf tarjoaa postikorttimaiset näkymät niin Bledin linnalle kuin järveä ympäröiville Juliaanisille Alpeillekin.

Saimaa

Suomi todella on tuhansien järvien maa – yli viiden aarin suuruisia järviä on maassamme lähes 190 000. Yksi kauneimmista on järvistämme suurin, Itä-Suomessa sijaitseva suloinen Saimaa. Tiesitkö, että Saimaasta löytyy lähes 14 000 saarta? Saariston pirstoma järvi tarjoaa lomailijoille kuvankauniita maisemia ja onnekkaimmille ehkäpä vilauksen uhanalaisesta Saimaannorpasta. Imatran Kylpylä mahdollistaa järvimaisemien ihailun ja luonnon rauhasta nauttimisen lisäksi myös aktiivisen loman. Lähistöltä löytyy muun muassa Angry Birds -puisto, seikkailupuisto Atrenaliini sekä 18-väyläinen HC Saimaa Golf.

Gardajärvi, Italia

Italian suurin järvi on maan pohjoisosassa sijaitseva Gardajärvi. Alppien ympäröimä luonnonhelmi on suosittu matkakohde niin turistien kuin paikallisten asukkaiden keskuudessa. Järven rannoilta löytyy viehättäviä pieniä kyliä ja kaupunkeja, vehreää luontoa sekä perhelomien suosikki, huvipuisto Gardaland. Gardajärven lähistöltä löytyy myös suurempia vierailemisen arvoisia kaupunkeja, kuten Verona ja Venetsia. Gargnanon kaupungissa sijaitseva viiden tähden Lafay Hotel Resort & Spa Lago di Garda täydentää loman tarjoamalla uskomattoman kauniit näköalat sinisenä kimaltelevalle Gardajärvelle.

Bodenjärvi, Saksa, Sveitsi ja Itävalta

Bodenjärvi sijaitsee Saksan, Itävallan ja Sveitsin rajalla, Alppien pohjoispuolella. Sen lisäksi, että Bodenjärvi tarjoaa lukuisia urheilu- ja virkistysmahdollisuuksia niin vedessä kuin ympäröivässä luonnossakin, pääset lomallasi helposti vierailemaan jopa kolmessa eri maassa. Viiden tähden Hotel Bayerischer Hof sijaitsee parhaalla aitiopaikalla, Lindaun kaupungissa, Baijerin ainoalla saarella. Pieneltä, alle neliökilometrin kokoiselta saarelta löytyy myös Lindaun historiallinen vanhakaupunki.

Lac d’Annecy, Ranska

Lac d’Annecy itäisessä Ranskassa, lähellä Italian ja Sveitsin rajaa, sijaitsee Ranskan toiseksi suurin järvi. Paikalliset kutsuvat Annecy-järveä myös nimellä “sininen järvi”, sillä se tunnetaan koko Euroopan puhtaimpana järvenä. Järven ympäristö on vaeltajan ja pyöräilijän paratiisi ja ihanteellinen niin sukeltajille kuin surffareillekin. Kaunista Annecyn kaupunkia kanaaleineen kutsutaan myös nimellä ”Pieni Venetsia”. Kylpylähotelli Les Tresoms Lake & Spa Resort on sijainniltaan täydellinen valinta, jotta voisit nauttia Annecy-järven lumoavista maisemista ja kristallinkirkkaasta vedestä lomasi aikana niin paljon kuin mahdollista.

Windermere, Englanti

Englannin suurimmat järvet sijaitsevat Lake Districtin järvialueella Luoteis-Englannissa. Aluetta ympäröivä kansallispuisto Lake District National Park tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä laidasta laitaan, aina koskenlaskusta kummituskartanoihin asti. Kansallispuistosta löytyy myös Englannin korkein vuorenhuippu , lähes kilometrin korkeuteen kohoava Scafell Pike. Macdonald Old England sijaitsee Windermere-järven rannalla, keskellä kauneinta Englantia, tarjoten mitä uskomattomimmat näkymät Englannin suurimmalle järvelle.

Sognevuono, Norja

Norja on vuonojen luvattu maa ja Norjan vuonoista pisin, yli 200 kilometrin pituinen Sognevuono ansaitsee paikkansa Euroopan järvimaisemien parhaimmistossa. Sognevuonon varrelta löytyvät monet Norjan valloittavimmista nähtävyyksistä, mukaan lukien kolme tunnettua kansallispuistoa, kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta sekä tietenkin kuvankauniita, vuonojen koristamia vuoristomaisemia. Sognevuonon jalokiveksi kutsuttu sveitsiläistyylinen hotelli Kvikne’s sijaitsee Balestrandin kunnassa. Hotelli on vastikään ansainnut Euroopan parhaan historiallisen, veden äärellä sijaitsevan hotellin arvonimen.

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat